ΣΥΡΙΖΑ για υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου: Η απόφαση μετά τη σύγκληση των οργάνων

ΣΥΡΙΖΑ για υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου: Η απόφαση μετά τη σύγκληση των οργάνων Facebook Twitter
Η πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου - EUROKINISSI
3

Μετά τη σύγκληση των οργάνων του κόμματος θα ανακοινώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τη στάση του, στο ζήτημα του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση της επιλογής της κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Οι ίδιες πηγές αφήνουν αιχμές για την μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης και συνδέουν τη σημερινή ανακοίνωση με επικοινωνιακές στοχεύσεις λόγω της συγκυρίας. Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη που λειτούργησε εξαρχής με όρους επικοινωνιακής διαχείρισης και ευτέλισε το θεσμό του ΠτΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε το ζήτημα της εκλογής του ΠτΔ με όρους σοβαρότητας και θεσμικής υπευθυνότητας. Αυτό θα πράξουμε και τώρα, σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη που ανακοίνωσε σήμερα την επιλογή του για αντιπερισπασμό στο φιάσκο με το Λιβυκό και το μεταναστευτικό».

Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, σε έκτακτο διάγγελμα του μέσω της ΕΡΤ, είχε προτείνει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η κα Σακελλαροπούλου είναι Ελληνίδα δικαστής που από τον Οκτώβριο του 2018 υπηρετεί στην θέση της προεδρίας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του ΣτΕ.

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτσι κι αλλιώς σε μία lose-lose situation.Ο κόσμος γελάει με την στήριξη σε Πάκη. Αν επιμείνει να τον στηρίζει, και θα χάσει και θα έχει ξεφτιλιστεί υποστηρίζοντας τη βαθιά, χρεοκοπημένη δεξιά, την οποία είχε κάνει δεκανίκι του στα πλαίσια πολιτικής συναλλαγής.Αν υποστηρίξει την κα. Σακελλαροπούλου, θα έχει κάνει στροφή 360 μοιρών που λέει και ο Τσίρπας ο μηχανικός, αλλά θα έχει συρθεί από τον Κούλη και θα κρεμάσει και τον Πάκη που τόσο καιρό υποστήριζε επισήμως ως κόμμα.Το όλο πράγμα είναι αστείο για τον ΣΥΡΙΖΑ και ακόμα πιο αστείο για τον Πάκη που θα βρεθεί να τον έχει δουλέψει ψιλό γαζί ο Τσίρπας. .