O Μητσοτάκης στο Λονδίνο - Με την Μαρέβα στη δεξίωση της Βασίλισσας σήμερα

O Μητσοτάκης στο Λονδίνο - Με την Μαρέβα στη δεξίωση της Βασίλισσας σήμερα Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από χθες το βράδυ στο Λονδίνο, όπου το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου θα λάβει μέρος στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας.

Σήμερα στις 12.00 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με διεθνείς επενδυτές.

Ακολούθως, στις 19.15, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, θα παραστεί σε δεξίωση που παραθέτει η Βασίλισσα Ελισάβετ στους ηγέτες του ΝΑΤΟ στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Στις 21:30, ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του θα παρακαθίσουν σε δείπνο που παραθέτει ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, στην πρωθυπουργική κατοικία (Downing Street).

Την Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση και με τον Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια γεύματος που θα παραθέσει ο Αμερικανός Πρόεδρος στους ηγέτες των χωρών που ξοδεύουν περισσότερο από το 2% του ΑΕΠ τους για την άμυνα. 

Ο Τραμπ στο Λονδίνο

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έφθασε το βράδυ της Δευτέρας στο Λονδίνο για τη σύνοδο κορυφής που συμπίπτει με την 70ή επέτειο από την ίδρυση του NATO, αλλά αναμένεται να σημαδευτεί από εντάσεις, ειδικά εξαιτίας των δηλώσεων του γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν περί «εγκεφαλικού θανάτου» της ατλαντικής συμμαχίας. 

Η διμερής συνάντησή του με τον Εμανουέλ Μακρόν, σήμερα Τρίτη, προσελκύει εκ των προτέρων ιδιαίτερη προσοχή.

Ο γάλλος πρόεδρος προκάλεσε αίσθηση στις αρχές Νοεμβρίου, όταν έκρινε ότι η ατλαντική συμμαχία βρίσκεται σε κατάσταση «εγκεφαλικού θανάτου», στηλιτεύοντας την έλλειψη συντονισμού ανάμεσα στις ΗΠΑ και τα κράτη της ΕΕ για την έφοδο που εξαπέλυσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM