Βουλή: Επανακαθορίζεται το σύστημα τιμολόγησης φαρμάκων με τροπολογία Κικίλια

Βουλή: Επανακαθορίζεται το σύστημα τιμολόγησης φαρμάκων με τροπολογία Κικίλια Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Επανακαθορίζεται το σύστημα τιμολόγησης των φαρμάκων και το σύστημα κοστολόγησής τους, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ειδικότερα, στη νέα ρύθμιση του νομοσχεδίου για την κύρωση ΠΝΠ των υπουργείων Οικονομικών, Υγείας, Περιβάλλοντος και Εσωτερικών προβλέπεται ότι:

-Ορίζεται ως τιμή διαμόρφωσης του φαρμάκου, ο μέσος όρος των δύο χαμηλότερων διαφορετικών τιμών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, ενώ κατά την ανατιμολόγηση δεν επιτρέπονται αυξήσεις.

-Μειώνεται σε κάθε ανατιμολόγηση, η τιμή των φαρμάκων έως 7% επί της τιμής του αμέσους προηγούμενου Δελτίου Τιμών, από 10% που ισχύει, εφόσον η εν λόγω τιμή είναι υψηλότερη από το μέσο όρο των δύο χαμηλότερων διαφορετικών τιμών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης.

-Καταργείται η καταβολή παραβόλου ύψους 150 ευρώ λόγω της μη υποβολής εφεξής αιτήσεων αύξησης της τιμής κυκλοφορούντος φαρμάκου.

-Προβλέπεται ότι τα φάρμακα με Κόστος Ημερήσιας Θεραπείας μικρότερο του Κόστους Ημερήσιας Θεραπείας που ορίζεται με απόφαση του υπουργού Υγείας δεν ανατιμολογούνται. Επίσης, οι τιμές των φαρμάκων, των οποίων το Κόστος Ημερησίας Θεραπείας κατά την ανατιμολόγηση προκύπτει χαμηλότερο από το Κόστος Ημερήσιας Θεραπείας, που ορίζεται με απόφαση του υπουργού Υγείας, μειώνονται μέχρι το όριο αυτό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM