Την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη σημερινή απεργία στηλίτευσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο Αλέξης Τσίπρας

 

Νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του, σχολίασε τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση κάνοντας αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι μερικοί επαγγελματίες του συνδικαλισμού αντιδρούν στη διαφάνεια. «Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. 

 

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης με το ΠΑΜΕ να αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός απαιτεί «σιγή νεκροταφείου» και το ΚΙΝΑΛ να υποστηρίζει ότι «την πολιτική του κ. Μητσοτάκη στα εργασιακά την πληρώνουν οι πολλοί». Στις δηλώσεις του πρωθυπουργού αντέδρασε και ο Αλέξης Χαρίτσης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

 

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε τη δήλωση του πρωθυπουργού κάνοντας λόγο για «χαρακτηριστικό δείγμα της ακραία συντηρητικής του αντίληψης για το συνταγματικά κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν».

 

«Ούτε ο Όρμπαν στην Ουγγαρία, δε θα το έγραφε καλύτερα. (...) Όλοι σιωπή! Ενοχλείται ο κος Πρωθυπουργός..», έγραψε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας. 

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα: 

 

Η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη για τη σημερινή απεργία, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της ακραία συντηρητικής του αντίληψης για το συνταγματικά κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν.

Ούτε ο Όρμπαν στην Ουγγαρία, δε θα το έγραφε καλύτερα.


Δυσανεξία στις απεργίες, δυσανεξία στη διαφορετική άποψη, δυσανεξία στα εργασιακά δικαιώματα, δυσανεξία και στη Δημοκρατία.


Όλα αυτά είναι σημάδια καθεστωτικής νοοτροπίας.

Επειδή κέρδισε τις εκλογές, νομίζει ότι δε θα πρέπει κανείς να τον ενοχλεί. Κόμματα, κοινοβουλευτικές διαδικασίες, εφημερίδες, απεργοί.

Όλοι σιωπή!
Ενοχλείται ο κος Πρωθυπουργός...