ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα υπερψηφίστηκε σήμερα επί της αρχής του, από όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης.

Συγκεκριμένα, υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής επί της αρχής του με 4 «ναι» έναντι δύο «όχι», το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της κοινοτικής οδηγίας, που αφορά στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜεΡΑ25 ενώ το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση καταψήφισαν.

«Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξουμε, με σοβαρή συζήτηση και προσέγγιση ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα στο παρόντα αλλά και σε μελλοντικό χρόνο», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης. κ. Τσιάρας, σε δηλώσεις του.

«Ο χώρος του υπουργείου Δικαιοσύνης πιστεύω ότι προσφέρεται για ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις αν θέλουμε να στείλουμε στη κοινωνία το μήνυμα ότι μπορεί να έχουμε πολιτικές διαφωνίες αλλά μπορούμε να συμφωνούμε για τα αυτονόητα και ότι όλοι μαζί μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα», πρόσθεσε ο κ. Τσιάρας.

Διευκρίνισε ότι την τροπολογία για την άρση των τραπεζικών κεφαλαιακών περιορισμών δεν θα την έκανε δεκτή «αν δεν αφορούσε την ελληνική οικονομία και τους πολίτες» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να εγκαταλείψουμε το συντομότερο δυνατό τη πρακτική των τροπολογιών».

«Φτάσαμε στο μη περαιτέρω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας καταθέτοντας ταυτόχρονα την αλληλογραφία μεταξύ του υπουργείου Δικαιοσύνης και του Υπουργείου Εξωτερικών τονίζοντας ότι αποδεικνύεται ότι το Κολέγιο των Επιτρόπων εισηγείται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την επιβολή προστίμων ύψους 22.169 ευρώ για κάθε μέρα παράβασης της χώρας μας μέχρι τη συμμόρφωση της.

«Από τη πρώτη στιγμή ζήτησα ευθύνη και συναίνεση από τα κόμματα, γιατί το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει να κάνει με μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης αλλά γιατί έχει ως αναφορά της, αφενός την αποκατάσταση της εικόνας της χώρας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια και αφετέρου την προστασία των προσωπικών δεδομένων», τόνισε ο κ. Τσιάρας και πρόσθεσε:

«Είχαμε ένα απαρχαιωμένο νόμο του 1997. Όμως, βρισκόμαστε 21 χρόνια μετά, στην εποχή της ψηφιοποίησης με άλλες ανάγκες και άλλα δεδομένα».

Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, δήλωσε: «Υπερψηφίζουμε επί της αρχής του το νομοσχέδιο, δηλώνουμε παρών στη ψήφιση των άρθρων 17, 22, 24, 27, 28, 31-34 και 41 και εκφράζουμε την έντονη αντίθεση μας και καταψηφίζουμε το άρθρο 12 για τις ανεξάρτητες αρχές».

Πολιτική
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM