ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Κεραμέως: Αναστέλλονται τα διετή προγράμματα σπουδών σε 11 πανεπιστήμια

Κεραμέως: Αναστέλλονται τα διετή προγράμματα σπουδών σε 11 πανεπιστήμια Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Την αναστολή των διετών προγραμμάτων σπουδών σε 11 Πανεπιστήμια για τους αποφοίτους Επαγγελματικών Λυκείων, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.


Σύμφωνα με τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας η αναστολή των προγραμμάτων αποφασίστηκε καθώς είναι ανάγκη να διορθωθούν συνολικά οι στρεβλώσεις του συστήματος της Επαγγελματικής εκπαίδευσης.


Όπως δήλωσε η ίδια, «κεντρική μας στρατηγική στόχευση είναι να αναδείξουμε τις αστείρευτες δυνατότητες της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ώστε να καταστεί συνειδητή επιλογή και εργαλείο απασχόλησης για πολλούς, από λύση ανάγκης για λίγους που θεωρείται σήμερα. Είναι βέβαιο ότι, με βάση και την ευρωπαϊκή εμπειρία, οι συντονισμένες παρεμβάσεις στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΕΕΚ) και η Δια Βίου Μάθηση (ΔΒΜ) θα συνδεθούν άμεσα με την αύξηση της παραγωγικότητας και της οικονομικής μεγέθυνσης και την ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού ανεργίας και κυρίως των νέων.

Ωστόσο το σημερινό καθεστώς που χαρακτηρίζεται από τον κατακερματισμό του νομοθετικού πλαισίου, την παροχή της από παράλληλες δομές και την ανάγκη πιστοποίησης των παρεχόμενων προγραμμάτων, επιβάλλει την εκ βάθρων αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου.

Εν όψει της θεσμοθέτησης νέου πλαισίου και με δεδομένη την αδήριτη ανάγκη διόρθωσης στρεβλώσεων του συστήματος συνολικά, αναστέλλεται η έναρξη λειτουργίας των διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης στα ΑΕΙ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020.»

Πολιτική
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM