Σύσκεψη Μητσοτάκη με το οικονομικό επιτελείο - Τι θα συζητηθεί

Σύσκεψη Μητσοτάκη με το οικονομικό επιτελείο - Τι θα συζητηθεί Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στις 10:00 στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τους υφυπουργούς, Απόστολο Βεσυρόπουλο, Θεόδωρο Σκυλακάκη και Γιώργο Ζαββό.

Βασικό θέμα της σύσκεψης θα είναι το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί έως τις 10 Αυγούστου. Το νομοσχέδιο θα αφορά μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, το φόρο εισοδήματος και το φόρο επιχειρήσεων και μερισμάτων και θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2020. Οι λεπτομέρειες αυτές θα καθοριστούν στη σύσκεψη και θα περάσουν τη βάσανο των θεσμών, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα οι εκπρόσωποί τους θα βρίσκονται στην Αθήνα και θα έχουν τις πρώτες συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Η προετοιμασία του Μαξίμου για το φορολογικό νομοσχέδιο ξεκίνησε, άλλωστε, με τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γιάννη Στουρνάρα, με τον κεντρικό τραπεζίτη να δηλώνει αφενός ότι θα στηρίξει τις μεταρρυθμιστικές κινήσεις και πρωτοβουλίες της κυβέρνησης – συμπεριλαμβανομένης αυτής των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και την αναθεώρηση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα – αφετέρου δίνοντας εμμέσως πλην σαφώς την κρίσιμη απάντηση για το πού θα βρει η κυβέρνηση τα χρήματα για τις φοροελαφρύνσεις. Ο διοικητής της ΤτΕ συμφώνησε έτσι με την εκτίμηση του πρωθυπουργού ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αυτές που θα δημιουργήσουν τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για τις μειώσεις φόρων, δίχως να αμφισβητηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM