Η διάσωση της ΔΕΗ βασική προτεραιότητας της κυβέρνησης - «Τετ-α-τετ» Μητσοτάκη με Χατζηδάκη

Η διάσωση της ΔΕΗ βασική προτεραιότητας της κυβέρνησης - «Τετ-α-τετ» Μητσοτάκη με Χατζηδάκη Facebook Twitter
1

Από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι το θέμα της ΔΕΗ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να το θέτει πολύ ψηλά στην αντζέντα των συζητήσεων που έχει ξεκινήσει με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη.

Για αυτό τον λόγο άλλωστε, το απόγευμα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον κ. Χατζηδάκη συζητώντας όλα τα θέματα που άπτονται του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μάλιστα, για το θέμα της ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως το ζήτημα είναι επείγον και πιεστικό και πως επιδιώκεται σχέδιο σωτηρίας για τους υπαλλήλους και την επιχείρηση.

«Εκείνο που επιδιώκουμε είναι να πάμε γρήγορα. Δεν υπερβάλλουμε για το θέμα της ΔΕΗ. Στις προγραμματικές δηλώσεις θα είμαστε πολύ σαφείς» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Από την άλλη πλευρά, διευκρίνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλήσαμε και για τις ευκαιρίες για το θέμα πχ. του Ελληνικού και τις Σκουριές. «Και εκείνο που επιδιώκουμε είναι να πάμε γρήγορα» ξεκαθάρισε.

Η διάσωση της ΔΕΗ είναι το πρώτο και το πλέον δύσκολο στοίχημα καθώς η εταιρεία βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι πρώτες κινήσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ενέργειας θα κατευθυνθούν στην ενίσχυση της ρευστότητας και θα ακολουθήσει, όπως διαφαίνεται, ένα σχέδιο εξυγίανσης που θα μπορεί να καταστήσει στη συνέχεια επιτυχή την προσπάθεια προσέλκυσης στρατηγικού επενδυτή.

Την ίδια ώρα με τη μάχη για τη διάσωση της ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης και το επιτελείο του θα πρέπει να διασφαλίσουν την ομαλή τροφοδοσία της χώρας σε ηλεκτρισμό μέσα στο καλοκαίρι, δεδομένης της κακής κατάστασης του δικτύου αλλά και των μονάδων της ΔΕΗ, όπως φάνηκε από τα διάσπαρτα σε όλη τη χώρα μίνι μπλακ άουτ με τις πρώτες υψηλές θερμοκρασίες.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η ΔΕΗ δεν σώνεται καθόλου εύκολα πλέον.Εχει φτάσει πλεον στο απροχώρητο.Η μόνη λύση είναι να την δώσουν σε ιδιώτη ετσι και θα αναβαθμιστεί (απο όλες τις πλευρές) και παράλληλα θα μπεί ενα σημαντικότατο ποσό στα ταμεία του Δημοσίου.