Συνεχίζεται η ένταση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία για τη μη διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

 

Νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία για το ότι αρνείται το ντιμπέιτ ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς. «Η στάση αυτή της ΝΔ γεννά ερωτηματικά. Τι ακριβώς φοβάται η αξιωματική αντιπολίτευση από μία τέτοια αντιπαράθεση; Υπάρχουν πράγματα που θέλει να κρύψει από το πρόγραμμά της;», ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Αχτσιόγλου. Λίγο αργότερα, με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία παρέπεμψε σε παλαιότερη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στην οποία επί λέξει αναφέρει τα εξής: «Η πραγματοποίηση μιας ξεχωριστής τηλεμαχίας μονάχα για δύο κόμματα είναι εντελώς λάθος επιλογή, γιατί είναι υποτιμητική και προσβλητική για την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα μας».

 

«Είναι έκδηλη η αμηχανία της ΝΔ. και του κ. Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ κρύβεται, γιατί φοβάται την προγραμματική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να ανατρέξει σε μια προ δεκαετίας δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, από το 2009, μήπως και καταφέρει να κρυφτεί. Εμείς, πάλι, δεν χρειάζεται να πάμε τόσο πίσω. Παραπέμπουμε στις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, μόλις πριν από ενάμιση μήνα, στις 8/5, όταν, από το βήμα της Βουλής, έλεγε ότι είναι έτοιμος, μόλις προκηρυχθούν εκλογές, όχι μόνο για ένα, αλλά για πολλά ντημπέητ με τον πρωθυπουργό», απάντησε λίγο αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ. 

 

 

Παππάς: Αν ο κ. Μητσοτάκης φοβάται το ντιμπέιτ, ας στείλει τον κ. Τόμσεν στη θέση του

 

Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι αντικοινωνικό και «θα προκαλέσει κοινωνική, πολιτική και οικονομική αποσταθεροποίηση» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στο Νότιο Τομέα Αθηνών και υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra. Όπως είπε, «γι΄ αυτό ο κ. Μητσοτάκης φοβάται να πάει στο ντιμπέιτ με τον Τσίπρα και πρόσθεσε ότι «αν φοβάται να πάει στο ντιμπέιτ με τον Τσίπρα, θα ήταν καλό να στείλει τον Τόμσεν στη θέση του. Γιατί ο Τόμσεν ορισμένα πράγματα τα λέει και πιο ήπια από τον ίδιο (σσ τον Κ. Μητσοτάκη). Δηλαδή, ο Τόμσεν έχει καταλάβει ότι η χώρα μας θα πορευτεί με το 1 προς 1 στο Δημόσιο».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ