Βουλή: Αντίστροφη μέτρηση για την ψήφο εμπιστοσύνης - Σκληρή «μάχη» μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη

Βουλή: Αντίστροφη μέτρηση για την ψήφο εμπιστοσύνης - Σκληρή «μάχη» μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Στις 7 το απόγευμα της Τρίτης ξεκινά στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση για τη ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, την οποία ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέχεια της πρότασης μομφής που κατέθεσε η ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη.

Η κοινοβουλευτική συζήτηση, που θα ξεκινήσει με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια θα πάρουν το λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Φώφη Γεννηματά και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, θα ολοκληρωθεί με αντίστοιχη σειρά τo βράδυ της Παρασκευής 10 Μαΐου. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ονομαστική (φανερή) ψηφοφορία.

Με τη μετατροπή της πρότασης μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης, η σύγκρουση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης αναμένεται έντονη μετά και τις εξαγγελίες για παροχές από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Οι πολιτικοί συντάκτες εκτιμούν πως η κόντρα θα περιλαμβάνει και τις φωτογραφίες του πρωθυπουργού στη θαλαμηγό του επιχειρηματία Παναγόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε πρόταση μομφής εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε ο δεύτερος εναντίον του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Ο πρωθυπουργός, όπως είχε προαναγγείλει, μετέτρεψε την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη σε ψήφο παροχής εμπιστοσύνης συνολικά προς την κυβέρνηση, κάτι που είχε συμβεί ξανά στις 16 Ιανουαρίου, όταν η κυβέρνηση Τσίπρα είχε πάρει ξανά ψήφο εμπιστοσύνης.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΔ για εξαγγελίες Τσίπρα: Υιοθετεί δικά μας μέτρα λίγο πριν τις εκλογές

Πολιτική / ΝΔ για εξαγγελίες Τσίπρα: Υιοθετεί δικά μας μέτρα λίγο πριν τις εκλογές

Μύδρους κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το Ζάππειο, για επαναφορά της 13ης σύνταξης και την εφαρμογή θετικών μέτρων «μόνιμου χαρακτήρα»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM