ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Μητσοτάκης: Οι βουλευτές της ΝΔ δεν θα κάνουν χρήση της τροπολογίας «Κουντουρά»

Μητσοτάκης: Οι βουλευτές της ΝΔ δεν θα κάνουν χρήση της τροπολογίας «Κουντουρά» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να κάνει χρήση της τροπολογίας που προβλέπει την κατάργηση του ασυμβίβαστου για τους βουλευτές που είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, ξεκαθάρισε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι η Πειραιώς δεν σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την τροπολογία, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα.

«Οι βουλευτές μας δεν θα κάνουν χρήση της τροπολογίας «Κουντουρά», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «αυτό που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας είναι βαθιά ανήθικο και επιβεβαιώνει την πολιτική συναλλαγή».

Η επίμαχη τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει την κατάργηση του ασυμβίβαστου για τους βουλευτές που είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, πέρασε νωρίς το απόγευμα με 148 υπέρ, 105 κατά και 4 παρών.

Με δεδομένη τη στάση που αποφάσισε να τηρήσει η ΝΔ, η κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα, καθώς τόσο ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όσο και η κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ανακοίνωσαν πως θα παραιτηθούν ώστε να είναι υποψήφιοι για την ευρωβουλή.

Μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα «Η Ψήφος των Αποδήμων και το Φαινόμενο Brain Drain/Brain Gain», ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της απομάκρυνσης του Βίκτορ Όρμπαν και του κόμματός του από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, υπενθυμίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία «ήταν η πρώτη που έστειλε επιστολή στο ΕΛΚ για τον Ούγγρο πρωθυπουργό».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι επερχόμενες ευρωεκλογές θα έχουν και χαρακτήρα δημοψηφίσματος και ζήτησε από τους πολίτες να στείλουν μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα, στηρίζοντας τη Νέα Δημοκρατία.

Πολιτική
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM