Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να κάνει χρήση της τροπολογίας που προβλέπει την κατάργηση του ασυμβίβαστου για τους βουλευτές που είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, ξεκαθάρισε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

 

Μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι η Πειραιώς δεν σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την τροπολογία, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα.

 

«Οι βουλευτές μας δεν θα κάνουν χρήση της τροπολογίας «Κουντουρά», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «αυτό που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας είναι βαθιά ανήθικο και επιβεβαιώνει την πολιτική συναλλαγή».

 

Η επίμαχη τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει την κατάργηση του ασυμβίβαστου για τους βουλευτές που είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, πέρασε νωρίς το απόγευμα με 148 υπέρ, 105 κατά και 4 παρών.

 

Με δεδομένη τη στάση που αποφάσισε να τηρήσει η ΝΔ, η κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα, καθώς τόσο ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όσο και η κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ανακοίνωσαν πως θα παραιτηθούν ώστε να είναι υποψήφιοι για την ευρωβουλή.

 

Μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα «Η Ψήφος των Αποδήμων και το Φαινόμενο Brain Drain/Brain Gain», ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της απομάκρυνσης του Βίκτορ Όρμπαν και του κόμματός του από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, υπενθυμίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία «ήταν η πρώτη που έστειλε επιστολή στο ΕΛΚ για τον Ούγγρο πρωθυπουργό».

 

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι επερχόμενες ευρωεκλογές θα έχουν και χαρακτήρα δημοψηφίσματος και ζήτησε από τους πολίτες να στείλουν μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα, στηρίζοντας τη Νέα Δημοκρατία.