Σκληρή καταδίκη της επίθεσης στο «Checkpoint» από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και Ποτάμι

Σκληρή καταδίκη της επίθεσης στο «Checkpoint» από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και Ποτάμι Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Την επίθεση στη δομή Checkpoint στο Μοναστηράκι, που λειτουργεί ως κέντρο δωρεάν εξετάσεων για τον ιό HIV, καταδίκασαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και Ποτάμι. 

«Η εμπρηστική επίθεση στο κτίριο των Κέντρων Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint, η οποία προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στον χώρο, καθώς και η αφαίρεση από την πρόσοψη του κτιρίου της σημαίας με το ουράνιο τόξο, είναι μια αποκρουστική ενέργεια, που βρίσκει απέναντί της ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. 

«Ο αγώνας κατά της ομοφοβίας, η εξάλειψη των διακρίσεων, των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων είναι διαρκής και καθημερινός», πρόσθεσε η Κουμουνδούρου υπογραμμίζοντας πως «αναμένουμε από τις έρευνες των αρμόδιων αρχών να φωτιστεί η υπόθεση και να συλληφθούν οι δράστες».

Με ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έγραψε πως είχε τη χαρά να επισκεφτώ πρόσφατα το #Checkpoint, να δει από κοντά το σημαντικό έργο που κάνουν και να γνωρίσει ανθρώπους που έχουν βοηθήσει.

«Η επίθεση που δέχτηκαν χθες είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα. Οι δράστες πρέπει να βρεθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», έγραψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

Με τέσσερα βίντεο στο Instagram ο επικεφαλής του Ποταμιού στάθηκε στο πλευρό των μελών και των εθελοντών της «Θετικής Φωνής» που είδαν το ξημέρωμα της Δευτέρας τα γραφεία τους στο Μοναστηράκι να γίνονται στόχος εμπρηστών.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μαζί με τον Γιάννη Κωνσταντινίδη, υπεύθυνο της καμπάνιας του Ποταμιού για τις ευρωεκλογές, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του checkpoint στη οδό Πιττάκη 4.

Εκεί άκουσαν από τον Γιάννο Λιβανό, διευθυντή του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και τον Γιώργο Τσιακαλάκη, υπεύθυνο επικοινωνίας του συλλόγου «Θετική Φωνή», τι ακριβώς συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας, διαβεβαιώνοντάς τους όμως, πως αυτά τα περιστατικά εγκληματικής βίας τους πεισμώνουν και δεν τους φοβίζουν.

Καταδίκη και από την Περιφέρεια Αττικής

«Καμία φασιστική επίθεση, κανένας εμπρησμός, κανένας εκφοβισμός δεν μπορεί να σταματήσει τους αγώνες για την εξάλειψη όλων εκείνων των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων που περιθωριοποιούν κοινωνικές ομάδες και συμπολίτες μας», τόνισε σε ανακοίνωση της η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για Θέματα Ισότητας, Νικολέττα Δανιά.

«Χώροι όπως το Checkpoint θα συνεχίσουν να είναι σημεία αναφοράς των αγώνων αυτών, χωρίς εκπτώσεις, με συνέπεια στις αξίες της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης», υπογράμμισε. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM