Παρότι η Ομάδα Αλήθειας, δηλώνει ότι πρόσκειται μεν στη Ν.Δ. αλλά δεν εκφράζει τις επίσημες θέσεις της, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να την υπερασπιστεί για την υπόθεση της αλλοίωσης του video με τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου. Ο κ. Κεδίκογλου αναδιπλώθηκε μερικώς, αλλά με διπλωματικότητα χαρακτήρισε το video, παράθεση αποσπασμάτων της ομιλίας και σημείωσε ότι «είναι διαπιστωμένο ότι υπάρχει μια δικαιολόγηση της βίας και μια κατανόηση της οπλοχρησίας.»

 

Σε συνέντευξη του στο Bήμα Fm, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε «θέλω να αποδεχθώ ότι σε πρώτη φάση είχαν κυκλοφορήσει -άλλωστε, όλη η ομιλία του κ. Διαμαντόπουλου ήταν 50 λεπτά- μόνο αποσπάσματα, δεν έγινε συρραφή. Είναι παράθεση αποσπασμάτων. Ακόμη και στην πλήρη εκδοχή που παρουσίασε, στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι διαπιστωμένο ότι υπάρχει μια δικαιολόγηση της βίας και μια κατανόηση της οπλοχρησίας. Υπάρχει κι άλλη αναφορά ότι "οι μέρες σας είναι μετρημένες" και γενικά υπάρχει μια φρασεολογία που μας εξοικειώνει με τη βία».

 

Το πρώτο video παρακάτω είναι αυτό που παρουσίασε η Ομάδα Αλήθειας της Ν.Δ.. Το δεύτερο είναι η «πλήρης εκδοχή» στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Κεδίκογλου.

 

 «Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει ο κ. Σκουρλέτης και να λέει ότι οι παρακρατικοί της Δεξιάς χτύπησαν τα γραφεία της ΝΔ. Και δεν μπορεί ο κ. Βίτσας να λέει ότι δεν μπορούσα να κρύψω τη χαρά μου για την επίθεση στην πολυκατοικία που μένει ο αδελφός μου» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.