Για «παραποίηση του βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η «Ομάδα Αλήθειας» της Ν.Δ. και το εκμεταλλεύτηκε το κυβερνητικό κόμμα καλώντας τη Δικαιοσύνη να παρέμβει, κατηγορεί τη Ν.Δ. ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για να τα πάρουμε από την αρχή ηαυτοαποκαλούμενη "Ομάδα Αλήθειας" παρουσίασε video στο οποίο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος εμφανίζεται να μιλά για τη βία, την επίθεση στο Mall και να «στοχοποιεί» το εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Το video, όπως παρουσιάστηκε από την αυτοαποκαλούμενη Ομάδα Αλήθειας, ήταν αυτό:

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά την προβολή του προχώρησε στην εξής δήλωση:  Ο  κατά δήλωσή του αναρχικός και φιλοτρομοκράτης Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος παραμένει ακόμα και τώρα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιεί σε ομιλία του το Mall, τέσσερις ημέρες πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα και καλεί απροκάλυπτα τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα».

 

Δεν παρέλειψε επίσης να καλέσει τη Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα και να ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα «να πάρει, επιτέλους, σαφή θέση»αλλά και τον κ. Διαμαντόπουλο  «να ξεκαθαρίσει τη σχέση του με την ανομία και την τρομοκρατία».

 

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν ότι το πρώτο video που δόθηκε στη δημοσιότητα έχει υποστεί μοντάζ ώστε να παραποιεί και να δημιουργεί εντυπώσεις και έδωσε στη δημοσιότητα το αμοντάριστο με τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου.

 

«Πρόκειται για πλαστογραφία και αισχρή προβοκάτσια εκ μέρους της ΝΔ  η οποία, πέραν των πολιτικών, υπέχει και βαρύτατες ποινικές ευθύνες. Καλούμε τους τηλεοπτικούς σταθμούς να παρουσιάσουν το σύνολο του επίμαχου βίντεο και όχι το πλαστογραφημένο από τη ΝΔ» αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Έγινε επίσης λόγος από την Κουμουνδούρου για  «άθλια επίθεση εκ μέρους της κυβέρνησης με σκοπό την τρομοκράτηση της κοινωνίας», τονίζοντας ότι «αποκαλύπτονται πλήρως οι σχεδιασμοί του κ. Δένδια και των ομοίων του, οι οποίοι πλέον στρέφονται ευθέως εναντίον της δημοκρατίας».

 

«Η στρατηγική της έντασης και του εμφύλιου διχασμού επιστρατεύεται για να δικαιολογήσει την εξοντωτική πολιτική του μνημονίου» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Οι διαφορές από video σε video, ως προς τα λεγόμενα του κ. Διαμαντόπουλου είναι εμφανείς αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκαν οι δηλώσεις Διαμαντόπουλου.  «Οι λαλίστατοι και συνωμοσιολόγοι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να μη λένε κουβέντα για την ταμπακέρα» είπε ο κ. Κεδίκογλου, σημειώνοντας ότι "η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αποκηρύσσει τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου περί δικαιολογημένης οπλοχρησίας και τον διατηρούν στην Κ.Ο. τους."