Πυρά Καμμένου σε ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΕΥΠ

Πυρά Καμμένου σε ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΕΥΠ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αιχμές κατά των Υπηρεσιών Πληροφοριών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του ΝΑΤΟ, άφησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο που διοργάνωσε το ΓΕΕΘΑ. 

«Δεν μοιραζόμαστε πληροφορίες με τις υπηρεσίες πληροφοριών. Οι υπηρεσίες πληροφοριών μοιράζονται πληροφορίες, μόνο εάν το επιθυμούν, με τους αρχηγούς των κυβερνήσεων» είπε, εγείροντας ερωτήματα και για τον τρόπο συνεργασίας σε διακρατικό επίπεδο. 

«Όταν θέλουμε να ταυτοποιήσουμε τα δαχτυλικά αποτυπώματα ενός υπόπτου από μία βάση δεδομένων 40 εκατομμυρίων, χρειαζόμαστε πάνω από τρεις ώρες», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος σε ζητήματα τρομοκρατίας. 

Το συνέδριο παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, μέλη διπλωματικών αντιπροσωπειών, ξένοι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, εκπρόσωποι Διεθνών Οργανισμών και Ινστιτούτων και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. 

Σκληρή κριτική άσκησε και στην συνεργασία εντός ΕΕ, την οποία κατηγόρησε πως διοργανώνει δεξιώσεις, ενώ «υπάρχουν δάσκαλοι και καθηγητές (...) πρώην πολεμιστές που εκπαιδεύουν μαθητές να γίνουν τρομοκράτες, έχοντας ευρωπαϊκή ταυτότητα».

Παράλληλα άσκησε κριτική στο ΝΑΤΟ σχετικά με την ιεράρχηση των κινδύνων: «Κάθε χρόνο κάνει σενάρια ρωσικής επίθεσης στην Βόρεια Ευρώπη και αφήνει τη νοτιοανατολική Μεσόγειο χωρίς έλεγχο» είπε.

«Τα πλοία μας συμμετέχουν στο παιχνίδι να ψάχνουν τα ρωσικά υποβρύχια» πρόσθεσε, τονίζοντας ωστόσο πως απαιτείται συνεργασία και με τη Ρωσία. «Αν δεν συνεργαστούμε με τη Ρωσία, είμαστε "γυμνοί" απέναντι στην τρομοκρατία».

«Είμαι ένας από τους πιο μεγάλους σε ηλικία υπουργούς Άμυνας στην Ευρώπη και δεν γνωρίζω εάν θα συνεχίσω την πολιτική μου καριέρα στο μέλλον, για αυτό και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM