Κατερίνα Εξερτζόγλου: Αυτή είναι η πολυσυζητημένη νέα γ.γ Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας

Κατερίνα Εξερτζόγλου: Αυτή είναι η πολυσυζητημένη νέα γ.γ Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας Facebook Twitter
twitter
0

Αλλαγή φρουράς στην θέση του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μετά την παραίτηση του προκατόχου της, Χαρίλαου Φλώρου, την περασμένη Παρασκευή.

Καθήκοντα αναλαμβάνει η Κατερίνα Εξερτζόγλου όπως ανακοινώθηκε επίσημα και ο διορισμός της σε αυτή την κρίσιμη θέση έγινε από τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νάσο Ηλιόπουλο.


Η ανακοίνωση του ονόματος της αντικαταστάτριας του κ. Φλώρου προκάλεσε αντιδράσεις όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο του της Χριστίνας Ταχιάου στο protagon, καθώς «ήταν απρόσμενο και άσχετο με το αντικείμενο».

«Οι υπηρεσιακοί έμειναν άναυδοι όταν άκουσαν το όνομά της», αναφέρει το δημοσίευμα που κάνει λόγο για μια κοπέλα που ελάχιστη σχέση και πείρα έχει με την πολιτική.

Οι λόγοι της παραίτησης του κ. Φλώρου από τη θέση του γ. γραμματέα δεν έγιναν γνωστοί. Ο ίδιος δεν επικαλέστηκε κανέναν απολύτως λόγο και περιορίστηκε σε μία δήλωση ότι «θα βοηθήσει το κυβερνητικό έργο αλλού», χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η εν λόγω Γραμματεία συστάθηκε αρχικά με το ΠΔ 475/1993 ως Γενική Γραμματεία Απασχόλησης και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, με σκοπό τη διαχείριση των πόρων που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα και ιδιαίτερα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Δηλαδή, διαχειρίζεται τα εκατομμύρια που δίνει η ΕΕ στην Ελλάδα μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και παράγει πολιτική για την εργασία.


Η προηγούμενη από τον κ. Φλώρο γενική γραμματέας, Δήμητρα Χαλικιά, παραιτήθηκε το 2016 καταγγέλλοντας την προϊσταμένη της, αναπληρώτρια υπουργό Ράνια Αντωνοπούλου για κακοδιαχείριση των προγραμμάτων απασχόλησης.

Στο γραφείο της κυρίας Χαλικιά υπήρχε μια νεαρή κοπέλα η οποία εκτελούσε χρέη γραμματείας. Hταν «κληρονομιά» από την προκάτοχο της κυρίας Χαλικιά, Αννα Δελαπόρτα. Η Κατερίνα Εξερτζόγλου, όπως είναι το όνομα της κοπέλας, είχε βρεθεί στη συγκεκριμένη θέση λόγω φιλικής σχέσης της κυρίας Δελαπόρτα με τη μητέρα της, αναφέρει το δημοσίευμα, συμπληρώνοντας ότι με την αποχώρησή της είχε παρακαλέσει την κα Χαλκιά να κρατήσει στο γραφείο τη κυρία Εξερτζόγλου.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η κ. Εξερτζόγλου γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος των μεταπτυχιακών τίτλων «Ψυχολογία και ΜΜΕ» και «Πολιτιστική Διαχείριση» του ίδιου πανεπιστημίου. Μέχρι το 2011 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, σε φορείς πολιτιστικής διαχείρισης, ΜΜΕ και καλλιτεχνικούς οργανισμούς.

Από το 2011 μέχρι και σήμερα διετέλεσε ειδική σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της, μεταξύ άλλων, συμμετείχε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση σειράς προγραμμάτων για την καταπολέμηση της ανεργίας, στον συντονισμό του προγράμματος της Παγκόσμιας Τράπεζας για την παροχή τεχνικής βοήθειας στο υπουργείο Εργασίας με χρηματοδότηση της SRSP, καθώς και στην πιλοτική εφαρμογή του ανοιχτού πλαισίου ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης στον Δήμο Ελευσίνας.

Το υπουργείο Εργασίας ευχαριστεί τον απερχόμενο γγ, Χαρίλαο Φλώρο, για τις υπηρεσίες που προσέφερε.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Διεθνή / Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Η Κίνα επιδοτεί μαζικά την κατασκευή προϊόντων, με αποτέλεσμα την υπερπροσφορά κινεζικών προϊόντων κι αυτό δεν θα το ανεχτούμε, καταγγέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM