Δεν υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά μία εθνική συμμαχία για το καλό του τόπου, δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα.

 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι «συνεργάζομαι και συμμαχώ για τα προβλήματα του τόπου μας με την κυβέρνηση, δεν υπάρχει καμία συνεργασία με κανένα κόμμα».

 

Συμπλήρωσε ότι ως επικεφαλής της «Νέας Ελληνικής Ορμής» ανταποκρίθηκε στο δημόσιο κάλεσμα του πρωθυπουργού για εθνική συναίνεση, αναλαμβάνοντας «μία θέση που δεν μας αναλογεί».

 

«Δεν υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εθνική συμμαχία με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ και τη "Νέα Ελληνική Ορμή"», είπε.

 

Κληθείσα να απαντήσει σχετικά με παλαιότερες αναρτήσεις της στα social media, επικριτικές προς την κυβέρνηση, επισήμανε ότι «δεν ανήκω σε αυτούς που κατεβάζουν τις δηλώσεις τους. Αυτές οι δηλώσεις αφορούσαν δηλώσεις της περιόδου που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε άλλη πολιτική αντίληψη για τα πράγματα. Όμως όπως με διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός ότι τότε είχε κάποιες αυταπάτες και σήμερα έχει μπει στα "παπούτσια του μεσαίου χώρου"».

 

Επιχειρηματολογώντας για τη συνεργασία της με την κυβέρνηση, επικαλέστηκε τις αρχές του «καραμανλισμού», τονίζοντας ότι «είμαστε σε μεταβατική περίοδο, χρειαζόμαστε συναίνεση».

 

«Είναι συνειδητή η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να εγκαταλείψει τις αρχές του κ. Καραμανλή [...] κινείται ανάμεσα στην αντικοινωνική πολιτική, που στη βάση της είναι το κέρδος», είπε ενώ αναφέρθηκε και σε «συνονθύλευμα ακροδεξιών ρητορικών» από πλευράς του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr