Απεργία την Πρωτομαγιά

Καμμένος: Ο ελληνικός λαός θα έχει τον τελικό λόγο μετά το δημοψήφισμα στα Σκόπια

Καμμένος: Ο ελληνικός λαός θα έχει τον τελικό λόγο μετά το δημοψήφισμα στα Σκόπια Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Σε νέα παρέμβαση ενόψει του δημοψηφίσματος για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ στις 30 Σεπτεμβρίου στη γειτονική χώρα, προχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, από τη Βιέννη όπου βρίσκεται για την Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας της ΕΕ.

Ο κ. Καμμένος επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι: «οι Σκοπιανοί αξιωματούχοι, ο ίδιος ο πρωθυπουργός τους και ο Υπουργός Εξωτερικών, με προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας δυναμιτίζουν οποιαδήποτε προσπάθεια εξεύρεσης λύσης. Η αναφορά σε "μακεδονικό έθνος" είναι αντίθετη σε κάθε συμφωνία».

«Το μόνο που καταφέρνουν είναι να εξοργίζουν τον ελληνικό λαό, ο οποίος θα έχει τον τελικό λόγο, ανεξάρτητα από το δημοψήφισμα και τις συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια» πρόσθεσε.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι κατά την διάρκεια δείπνου εργασίας αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα ένταξης της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση τονίζοντας πως οι σχετικές διαδικασίες θα ξεκινήσουν σε περίπου ένα χρόνο.

Καμμένος: Ο ελληνικός λαός θα έχει τον τελικό λόγο μετά το δημοψήφισμα στα Σκόπια Facebook Twitter

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ ανέφερε «όταν η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ η χώρα μου θα λέγεται Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και θα είμαστε Μακεδόνες που θα μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα».

Σημείωσε ωστόσο ότι ο όρος Μακεδόνας έχει διαφορετικές σημασίες και ότι και στην Ελλάδα υπάρχουν Μακεδόνες. Πρόσθεσε, δε, ότι υπάρχει διάκριση ανάμεσα στη χώρα και την περιοχή της Μακεδονίας και πως η διάκριση αυτή είναι erga omnes.

Πολιτική
2

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM