Απεργία την Πρωτομαγιά

Τόσκας: Σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού - Ύποπτο εύρημα - Ο Τσίπρας δεν δέχτηκε την παραίτησή μου

Τόσκας: Σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού - Ύποπτο εύρημα - Ο Τσίπρας δεν δέχτηκε την παραίτησή μου Facebook Twitter
6

Για ύποπτο εύρημα και στοιχεία που καταδεικνύουν εμπρησμό, έκανε λόγο απόψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. 

Όπως υποστήριξε ενώπιον δημοσιογράφων,  ο αναπληρωτής υπουργός, σε συνέντευξη τύπου για τις φονικές πυρκαγιές, η πυροσβεστική διαπίστωσε πολλές εστίες στις παράλληλες πυρκαγιές. 

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Νταού Πεντέλης «μας προβληματίζουν αρκετά ζητήματα» και υπάρχει εύρημα που έχει οδηγήσει σε ανακριτικές έρευνες που προχωρούν με γρήγορο ρυθμό, διαβεβαίωσε ο κ. Τόσκας.

Ωστόσο ο κος Τόσκας δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα στοιχεία για να μην επηρεάσει, όπως υποστήριξε, τις τρέχουσες έρευνες.

Στη συνέχεια ο υπουργός έκανε λόγο και για εμπρησμό στην περιοχή της Νέας Μάκρης, χθες το βράδυ, με δύο εστίες που απείχαν σχεδόν 300 μέτρα επάνω στον δρόμο. 

«Ο Τσίπρας δεν δέχτηκε την παραίτησή μου»

Ο ίδιος αποκάλυψε πως υπέβαλε για «συνειδησιακούς λόγους» την παραίτησή του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν την έκανε δεκτή. «Ο πρωθυπουργός μου είπε πως είναι η ώρα της πάλης», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει ενέργεια χωρίς λάθη, θα έρθει και η ώρα της απογραφής», πρόσθεσε ο Νίκος Τόσκας που φαίνεται πως θεωρεί ότι όλα λειτούργησαν καλά καθώς είπε  «Προσπαθώ και για λόγους συνειδησιακούς να βρω τα λάθη, αλλά επιχειρησιακά δεν βρίσκω μεγάλα λάθη».

«Πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες»

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός απέδωσε το μέγεθος της καταστροφής στις πρωτοφανείς κλιματολογικές συνθήκες.

Όπως εξήγησε ο κ. Τόσκας, την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς καταγράφηκαν ταχύτητες ανέμου 10 και 11 μποφόρ - γεγονός που δεν έχει καταγραφεί στο παρελθόν στον συγκεκριμένο χερσαίο χώρο.

Ο κ. Τόσκας πρόσθεσε πως ενώ η πυροσβεστική είχε «ρίξει το βάρος της» στην Κινέτα, προέκυψε η πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης.

Για τον λόγο αυτό δεν κατέστη δυνατό να αντιμετωπιστεί και αυτή η πυρκαγιά και σε «χρόνο ρεκόρ», είπε. «Έγιναν σωστές ενέργειες και αποφεύχθηκαν οι μεγαλύτερες απώλειες».

Αρχηγός Πυροσβεστικής: Οι φωτιές περνούσαν πάνω από τα πυροσβεστικά οχήματα

Όπως είπε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Σωτήριος Τερζούδης στα μέτωπα πυρκαγιάς με ύψος φλόγας τρία μέτρα είναι αδύνατη η άμεση κατάσβεση με αντλίες νερού.

«Εδώ είχαμε 30 και 40 μέτρα φλόγες», πρόσθεσε, εξηγώντας πως η μετάδοση της φωτιάς έγινε και με καύτρες, πάνω από τα πυροσβεστικά οχήματα.

«Όλο το συμβάν διήρκεσε μιάμιση ώρα και οι συνθήκες καθιστούσαν αδύνατο την ανακοπή της πυρκαγιάς», πρόσθεσε ο κ. Τερζούδης. «Δεν θα έκανα τίποτα διαφορετικό», είπε χαρακτηριστικά.

Τζανακόπουλος: Ήταν αδύνατη η εκκένωση του οικισμού

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, υποστήριξε πως ήταν «ανθρωπίνως αδύνατο» να γίνει εκκένωση του οικισμού στο Μάτι, μέσα σε μιάμισι ώρα.

«Είναι άστοχο και άκαιρο να κάνουμε τη σύγκριση» της εκκένωσης των κατασκηνώσεων με αυτή ενός ολόκληρου οικισμού, τόνισε.

 


Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ: Η αστυνομία έκανε εξαιρετική δουλειά

 

Η επέμβαση της Τροχαίας «ήταν καθοριστική για τη ζωή των συμπολιτών μας», τόνισε από την πλευρά του ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσουβάλας το μέτωπο της πυρκαγιάς ήταν περίπου τρία χιλιόμετρα.

Η φωτιά ξεκίνησε στις 4:50 μ.μ και στις 6:12 μ.μ δόθηκε εντολή να κλείσει η λεωφόρος Μαραθώνος στον κόμβο Φλέμινγκ και στον κόμβο Διονύσου, μόνο στις εισόδους και όχι στις εξόδους, από τις οποίες διέφυγαν εγκαίρως οι περισσότεροι κάτοικοι του οικισμού, επισήμανε ο κ. Τσουβάλας.

Στις 6:18 μ.μ η φωτιά πέρασε την λεωφόρο Μαραθώνος, στην Κυανή Ακτή. 

«Οι έξοδοι ήταν πάντα ανοικτές. Όσοι κινήθηκαν εγκαίρως στη Μαραθώνος σώθηκαν», είπε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ εκτιμώντας πως η αστυνομία «έκανε εξαιρετική δουλειά».

 

Πολιτική
6

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Έστω πως είναι εμπρησμοί, γιατί έχουν δικαιολογία;Τι τους δικαιολογεί να μην έχουν κόσμο στα φυλάκια, περιπολίες, εναέρια μέσα και δασολόγους να κατευθύνουν την πυρόσβεση;Το έλλειμμα χρημάτων; Είναι δικαιολογία όταν υπάρχουν σε λειτουργία διαστημική υπηρεσία, άμετρητα πανεπιστήμια ανά την επικράτεια και ανοιχτά σύνορα με εκατομμύρια ευρώ να διοχετεύονται στη κοινωνική ένταξη χιλιάδων ανθρώπων;Αλλα τι περιμένεις όταν έχουν διαλύσει ακόμα και τον στρατό, κλείνοντας στρατόπεδα νεοσυλλέκτων για να μην πληρώνει το κράτος τη μεταφορά των στρατιωτών στις μονάδες τους.Αυτοί είναι ικανοί για να κάνουν το άσπρο-μαύρο να επικαλεστούν ακόμα και επίθεση εξωγήινων.
Έχουν περάσει τα όρια της ανικανότητας και αγγίζουν τα όρια της αλητείας. Και εκει που λες οτι δεν μπορει μπορεί να πάμε πιο κάτω, σε διαψεύδουν. Εννοείται και οι επόμενοι θα είναι εξίσου άχρηστοι. Ζητείται ελπίδα.
ΟΚ.Απλούστατο. Κρίθηκε από Τσίπρα ότι δεν ήταν ευθύνη του υπουργείου Τόσκα ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ που προέκυψαν 83 νεκροί, μεταξύ των οποίων πολλά μικρά παιδιά.Άρα, μάλλον το πήρε όλο πάνω του, αφού σαν άθεος προκάλεσε την μήνι του Θεού. Εκτός αν το ρίξει και αυτός στους πλούσιους που είχαν πολυτελή αυθαίρετα κτίσματα που έφραζαν τους δρόμους (Σπίρτζης).Ή ότι ήταν εμπρησμός, οπότε ...ως γνωστόν, η κυβέρνηση δεν φέρει καμία ευθύνη, οι εμπρηστές έχουν ...ελευθέρας και ακαταδίωκτο ή είναι σαν τους "αυτοφωράκηδες". Πιάνονται και αφήνονται ελεύθεροι.Ή..., ας καταλήξουν κάπου τέλος πάντων, ας το ανακοινώσουν και εμείς θα κρίνουμε.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ 83 ΝΕΚΡΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ !