«Πυρά» Καμμένου στη Βουλή: Να ρίχναμε την κυβέρνηση για να άνοιγαν σαμπάνιες Σόρος και τρόικα εσωτερικού;

«Πυρά» Καμμένου στη Βουλή: Να ρίχναμε την κυβέρνηση για να άνοιγαν σαμπάνιες Σόρος και τρόικα εσωτερικού; Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
3

«Πυρά» κατά της Νέας Δημοκρατίας αλλά και επιχειρηματιών εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος από την ομιλία του στη Βουλή, όπου επανέλαβε τις καταγγελίες του περί χρηματισμού και εκβίασης βουλευτών.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιτέθηκε επίσης κατά επιχειρηματιών και έκανε λόγο για ένα μέτωπο διαπλοκής κατά της κυβέρνησης. «Όλα αυτά δεν θα γινόταν εάν οι ΑΝΕΛ είχαν ακούσει τα όσα λέγανε οι όψιμοι Μακεδονομάχοι. Θα ήμασταν εδώ να κάναμε τη συζήτηση αυτή εάν ρίχναμε την κυβέρνηση;

Να ρίχναμε την κυβέρνηση γιατί; Για να κάνουμε το χατίρι της τρόικας εξωτερικού; Αυτοί ζητούσαν μετά μανίας από την ΕΚΤ και το ΔΝΤ νέο μνημόνιο με πιστωτική γραμμή. Ο κ. Στουρνάρας δεν έκανε ούτε μια ανακοίνωση μετά το Eurogroup. Γιατί να ρίχναμε την κυβέρνηση;» ανέφερε και συνέχισε:

«Για να ανοίγανε σαμπάνιες οι ναρκέμποροι; Αυτοί που χρηματοδοτούν κόμματα με τα έσοδα από τουρκική ηρωίνη; Που πλήρωναν αποστασίες και εξαγορές βουλευτών, οι τρόφιμοι του Σόρος. Όλοι αυτοί συνασπίστηκαν σε ένα μέτωπο διαπλοκής για να ρίξουν την κυβέρνηση, για να γλιτώσουν τη φυλακή τα λαμόγια της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα λαμόγια των θαλασσοδανείων. Ήμασταν οι πρώτοι που τολμήσαμε να τα διερευνήσουμε.

Όλοι αυτοί βαφτίστηκαν εν μια νυκτί Μακεδονομάχοι, οι πολιτικοί ηγέτες των οποίων ήταν οι υπεύθυνοι για την καυτή πατάτα του Μακεδονικού».

Επίθεση στη ΝΔ

 

Ο κ. Καμμένος προανήγγειλε και προφυλακίσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για σκάνδαλα οι οποίοι όπως είπε δεν είναι ακόμη γνωστό αν θα τους δοθεί η άδεια προκειμένου να βγουν από τη φυλακή και να έρθουν να ψηφίσουν στη Βουλή όταν θα έρθει συμφωνία για το μακεδονικό.

«Ας το χωνέψετε και εσείς κύριε Μητσοτάκη: Δεν θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο, ούτε νέα μέτρα, ούτε θα έρθει η τρόικα για να αντικαταστήσει την εθνική κυριαρχία», τόνισε ο Πάνος Καμμένος στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε ακόμα πως για την έξοδο από τα μνημόνια «είχαμε δεσμευθεί τον Σεπτέμβριο του 2015» και επέμεινε ότι θα έχουμε «καθαρή έξοδο, χωρίς προληπτική γραμμή».

Αναγνώρισε επίσης ότι «διαφορές, διατυπωμένες δημόσια με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά συνεργαστήκαμε για να βγούμε από τη λαίλαπα που βρεθήκαμε εδώ και οκτώ χρόνια» και υπογράμμισε πως «η σημερινή συζήτηση αφορά στην έξοδο από τα μνημόνια, στη ρύθμιση του χρέους, στην ανάκτηση της οικονομικής μας κυριαρχίας».

Ο κ. Καμμένος εξήγησε πως «οι Έλληνες συνταξιούχοι δεν είναι ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε ΝΔ. Ενδιαφέρονται για τη σύνταξη τους. Εμείς θα προστατέψουμε τους συνταξιούχους. Είμαι βέβαιος ότι το οικονομικό επιτελείο θα καταφέρει και δεν θα εφαρμοστούν οι περικοπές. Τότε τι θα κάνετε κύριοι της ΝΔ;».

Θέμα έγκρισης της συμφωνίας με «180»


Ο κ. Καμμένος μίλησε και για τη συμφωνία με τα Σκόπια σημειώνοντας: «Όταν και εάν έρθει η συμφωνία για το Μακεδονικό, ξεκαθαρίσαμε οι ΑΝΕΛ τι θα κάνουμε».

Στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη του στην αξιωματική αντιπολίτευση τονίζοντας: «Εάν έρθει με 180 βουλευτές η πρόταση, τι θα κάνει η ΝΔ που άλλα λέει στη Μέρκελ και άλλα λέει εδώ; Θα ακολουθήσει τη γραμμή Καραμανλή στο Βουκουρέστι ή τη γραμμή του Άδωνι Γεωργιάδη;».

«Όταν και εάν έρθει η συμφωνία για το Μακεδονικό, ξεκαθαρίσαμε οι ΑΝΕΛ τι θα κάνουμε.

 

 
Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM