Γαβρόγλου: Από τον Ιούνιο του 2020 το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

Γαβρόγλου: Από τον Ιούνιο του 2020 το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια θα ανακοινωθεί άμεσα και θα ισχύσει από το 2020, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Ο υπουργός, απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μάξιμου Χαρακόπουλου, είπε συγκεκριμένα πως το νέο σύστημα θα ισχύσει από τον Ιούνιο του 2020 και θα αφορά τους μαθητές που τον Σεπτέμβριο του 2019 θα φοιτούν στην Γ' Λυκείου.

«Θα είναι δομημένο γύρω από το ποια θα είναι η Γ' Λυκείου. Δεν μπορεί από τη Α' Λυκείου τα παιδιά να έχουν το άγχος των εξετάσεων. Πρέπει να αποδραματοποιηθούν», υπογράμμισε ο κ. Γαβρόγλου.

Παράλληλα, διέψευσε ότι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια.

«Ουδέποτε είπαμε ότι θα μπαίνεις χωρίς καμία εξέταση και κανένα μάθημα στα πανεπιστήμια, χωρίς απολυτήριο. Οι εξετάσεις είναι οργανικό εργαλείο του παιδιού. Κανείς δεν λέει ότι θα πηγαίνεις το πρωί στο σχολείο και θα κάνεις ό,τι θέλεις.

»»Το αντίβαρο στο σημερινό σύστημα θα είναι γύρω από το απολυτήριο. Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το απολυτήριο που θα παίρνουν τα παιδιά και με εξετάσεις και με παρουσία και με εργασίες θα είναι αντικειμενικό», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM