Απεργία την Πρωτομαγιά

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ και σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ και σε νέα δημοσκόπηση Facebook Twitter
5

Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει μια ακόμη δημοσκόπηση-αυτή τη φορά της  Μarc-ενώ αξιοσημείωτη είναι η άνοδος της Χ.Α. που αναδεικνύεται σταθερά πια τρίτο κόμμα.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 23,2% και ακολουθεί η ΝΔ με 21,3%. Στην Τρίτη θέση είναι η Χ.Α. με  9,6%.


Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ (6%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (5,5%), η Δημοκρατική Αριστερά (4,9%) και το ΚΚΕ (4,8%). Στις ηλικίες κάτω των 55 ετών, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί προβάδισμα με ποσοστό 28,4% ενώ στις ηλικίες άνω των 55 ετών η ΝΔ προηγείται με 28,3%.

Με αναγωγή των αποτελεσμάτων τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 28,8% (26,9%), Νέα Δημοκρατία 26,4% (29,7%), Χρυσή Αυγή 11,8% (6,9%), ΠΑΣΟΚ 7,5%% (12,3%), Ανεξάρτητοι Ελληνες 6,9% (7,5%), Δημοκρατική Αριστερά 6,1% (6, 3%), ΚΚΕ 5,9% (4,5%), Αλλα κόμματα 6,6% (6%)

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η «δεξαμενή» από την οποία αντλεί τους ψήφους της η Χ.Α. Οι ψηφοφόροι που μετακινούνται προς την Χρυσή Αυγή αποτελούνται από ψηφοφόρους της ΝΔ σε ποσοστό 6,35%, των Ανεξάρτητων Ελλήνων (6,6%), του ΠΑΣΟΚ (3,4%) και του ΣΥΡΙΖΑ (2,8%). Επίσης το 75% διαφωνεί με τον τρόπο που πολιτεύεται η Χρυσή Αυγή και το 79,2% διαφωνεί με τις ενέργειες της κατά των μεταναστών. Ενάντια στο «κυνήγι» αλλοδαπών μικροπωλητών τάσσεται και το 77% των ερωτητηθέντων ενώ με την παρεμπόδιση της παράστασης στο Χυτήριο διαφωνεί το 68,1%.
 
Στην παράσταση νίκης, προηγείται  ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς, δημοφιλέστερος πολιτικός ο Φώτης Κουβέλης.

Η δημοσκόπηση της Marc είναι πανελλαδική και διεξήχθη το διάστημα 19-22 Οκτωβρίου.

5

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM