Ο επικεφαλής του Ποταμιού προαλείφεται για την ηγεσία ενός κεντρώου σχήματος δηλώνοντας σε συνεργάτες του ότι επιθυμεί να διεκδικήσει τα ηνία στον υπό ίδρυση νέο φορέα που θα υπερβαίνει τους υφιστάμενους σχηματισμούς και όχι την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράστασης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της Πέμπτης ο κ. Θεοδωράκης συγκάλεσε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν βουλευτές και άλλα στελέχη του Κινήματος και συζήτησαν ενδελεχώς για την υποψηφιότητά του, ωστόσο επίσημη τοποθέτηση, λένε οι ίδιες πηγές, θα υπάρξει από την ερχόμενη εβδομάδα με σχετική ανακοίνωση.

 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού φέρεται να έχει καταλήξει στην απόφαση της υποψηφιότητας έπειτα από τις διαβεβαιώσεις  για την ανοιχτή διαδικασία εκλογής που θα ακολουθηθεί υπό την εποπτεία του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου.

 

Πολλοί οι υποψήφιοι 

 

Αυξάνονται οι υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Μετά τη Φώφη Γεννηματά, τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τον Γιάννη Ραγκούση και ο Γιάννης Μανιάτης αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα.


Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες ανοικτό αφήνουν το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιοι ο ευρωβουλευτής της Ελιάς, Νίκος Ανδρουλάκης και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.