Ο Τσίπρας γίνεται εξώφυλλο στο 'antivirus magazine' και στέλνει μήνυμα στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Ο Τσίπρας γίνεται εξώφυλλο στο 'antivirus magazine' και στέλνει μήνυμα στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα Facebook Twitter
8

Ο Τσίπρας γίνεται εξώφυλλο στο 'antivirus magazine' και στέλνει μήνυμα στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα Facebook Twitter

 

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι πολυτέλεια για τον καιρό της κρίσης», δηλώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο περιοδικό 'antivirus magazine' που κυκλοφορεί σήμερα, με το εξώφυλλο του αφιερωμένο στον Αλ. Τσίπρα.

 

«Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ φαντάζει ως πολυτέλεια την εποχή της κρίσης, όχι μόνο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά είναι εκ των ουκ άνευ. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι πολυτέλεια για τον καιρό της κρίσης», τονίζει και αναφέρεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας του φύλου, που βρίσκεται σε διαβούλευση, μετά την ψήφιση του νόμου για το Σύμφωνο Συμβίωσης, λέγοντας: «Ομόφυλα ζευγάρια περπατάνε μαζί στο δρόμο γιατί νιώθουν πως είναι πια αποδεκτοί και αποδεκτές, πως έχουν περάσει από το σκοτάδι στο φως και δεν θα δεχτούν να γυρίσουν ποτέ πίσω. Οι θεσμικές αλλαγές δημιουργούν μακροπρόθεσμα και κοινωνική νοοτροπία. Και έπειτα απ' τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου αυτό θα είναι ακόμη πιο έντονο. Και ξέρετε, αυτές είναι μεταρρυθμίσεις που ήρθαν για να μείνουν. Δεν μπορούν να ανατραπούν».

 

«Θεωρώ τον εαυτό μου και φιλοδοξώ, από τη θέση του πρωθυπουργού, να είμαι υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πατρίδα μου. Των ατομικών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων που είτε δεν έχουν εκπληρωθεί ακόμα πλήρως είτε αμφισβητούνται εκ νέου. Κατ' αυτή την έννοια, να υπερασπίζομαι τα δικαιώματα της νέας μητέρας, του επισφαλώς εργαζόμενου, του τρανς παιδιού, των ηλικιωμένων, των προσφύγων», συνεχίζει ο πρωθυπουργός.

 

Σε ερώτηση ποιο είναι το μήνυμα του προς τη ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά, Τρανσεξουαλικά, Κουήρ, Ίντερσεξ άτομα) απαντά ως εξής: «Να είστε υπερήφανοι και υπερήφανες γι' αυτό που είστε. Και να στέλνετε παντού, με επιμονή κι αποφασιστικότητα, το μήνυμα πως η αγάπη είναι αγάπη, ανεξάρτητα από το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη φυλετική καταγωγή, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις. Και να καλείτε διαρκώς ολόκληρη την ελληνική κοινωνία να στηρίζει την προσπάθεια των ανθρώπων, που είναι δίπλα μας, να μην κρύβονται και να μην ντρέπονται για τις επιλογές τους. Έτσι, μπορεί να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι κι η κοινωνία μας πιο αληθινή και πιο ανθρώπινη».

 

 

Πολιτική
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Το να βγαίνει ένας πρωθυπουργός , ο οποίος προωθούσε διάσπαση και διχασμό στην ελληνική κοινωνία , με τους προδότες και τουρκο - προσκυνημένους ,τους δημοσιους και τους ιδιώτες εργαζομένους και να το παίζει τώρα προστάτης κοινωνικών ομάδων και μεσάζοντας συμφιλίωσης , είναι τουλάχιστον ποταπό και γελοίο . Ναι , είναι σωστή η δήλωση του , αλλά όταν γίνεται σε μια περίοδο που έχει απομονώσει όλες τις άλλες κοινωνικές ομάδες , νομίζω ότι αυτή η υποκρισία είναι τουλάχιστον προσβλητική προς τα μέλη των ΛΟΑΤΚΙ , που τους χρησιμοποιεί για την προβολή του .
Ναι είναι. Αλλά καλό είναι εαν θέλουμε να βλέπουμε τα θετικά πράγματα (γιατί μόνο με μιζέρια δεν γίνεται) να βλέπουμε και λίγο πέρα απο κομματικές γραμμές και να επικροτούμε θετικές αποφάσεις ή στάσεις των Κυβερνώντων αλλά και να αποδοκιμάζουμε όταν πρέπει αρνητικά πράγματα. Ανεξαρτήτως του τι έχει κάνει σε άλλα θέματα, πρέπει να ομολογήσουμε πως είναι ο μόνος Πρωθυπουργός που έδωσε συνεντευξη εκεί, μιλάει γενικότερα ανοιχτά για το θέμα αυτό, έχει εντάξει τα θέματα αυτών των ατόμων απ την αρχή στην κυβερνητική ατζέντα και έχει ήδη κάτι κάνει όπως Σύμφωνο Συμβίωσης και για εκείνους και τώρα σύντομα αναγνώριση φύλου (ώστε να μην βλέπουμε...γυναίκες πλέον που στις Ταυτότητες είναι άνδρες, ξέρεις δημιουργείται και κενό ασφαλείας έτσι). Επίσης συνεχίζει να επιτρέπει τις Παρελάσεις τους και να τιςστηρίζει (οκ εμένα αυτές οι παρελάσεις δεν με βρίσκουν πολύ σύμφωνο έτσι όπως γίνονται αλλά δεν είναι επί της παρούσης). Και διαρκώς λένε αρκετοί "είναι πολλές οι ψήφοι" και πως "να μην χαίρονται γιατί και χάρη στις ψήφους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πέρασε το Νομοσχέδιο καθώς η πλειοψηφία των ΑΝΕΛ απείχε". Άστοχα επιχειρήματα καθώς είναι γνωστές οι θέσεις των ΑΝΕΛ και οι Συριζαίοι το ξέρανε, όπως και το ότι θα περνούσε και με Ποταμίτες, Κεντρώους, Πασοκους κτλπ ακόμα και χωρίς ΝΔ. Επίσης, μια ερώτηση: αφού αποκλειστικό κριτήριο του υποτίθεται ήταν οι τόσες ψήφοι, τότε γιατί δεν το έκαναν ποτέ οι Νεοδημοκράτες? 2004-2009 και 2011-2015 δεν είχαν χρόνο?Καλα για πιο παλιά δν λεω γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να περασει κάτι τέτοιο (προ 2000 δηλαδή).
Και με φτερά και πούπουλα να βγείς χορεύοντας με σημαία σου μία φούστα, οι αδερφές δεν πρόκειται να σε να σε ξαναψηφίσουμε.Εκτός από αυτές που τρώνε καλά, όπως φαίνεται.
Το αν ο Τσιπρας εννοει αυτα τα οποια λεει η κανει "προσελκυση εκλογικης πελατειας"μου ειναι αδιαφορο.Αφ'ενος διοτι τα ψηφοθηρικα παιχνιδια-αν ειναι τετοιο-ειναι δυστυχως ο κανονας,οχι η εξαιρεση, στην ελληνικη πολιτυικη σκηνη,αφ'ετερου διοτι το να λαμβανει ενας πρωθυπουργος μια σωστη θεση ειναι θετικο,ακομη και αν το κανει αυτο υστεροβουλα.Οσον αφορα στο κειμενο σου,αυτο καθ'αυτο,τωρα : Ωστε "...και με φτερα και πουπουλα να βγεις.....οι αδερφες δεν προκειται να σε ξαναψηφισοθμε..."...Δυο επισημανσεις.Πρωτον,ο προσδιορισμος των ομοφυλοφιλων ως "αδερφες"γινοταν απο την γενια μου,καμμια πενηνταρια χρονια πριν,και πιστευα οτι εχει προ πολλου εκλειψει.Αλλα ακομη και τοτε η χρηση του ορου σε πρωτο πληθυντικο,να ομιλουν δηλαδη περι εαυτων ομοφυλοφιλοι αυτοαποκαλουμενοι "αδερφες"ηταν αδιανοητη.Αρα ,οταν γινοταν,ηταν ψευδης και στοχευμενη.Δευτερον,επειδη παρομοιες συμπεριφορες και φρασεολογιες αποτελουν τον ορισμο της εννοιας "ρατσισμος",ειναι εξαιρετικα απογοητευτικο το οτι οι θετικες με τις αρνητικες ψηφους στο σχολιο σου ειναι περιπου ισες.Εκτος εαν οι θετικες ειναι"πολιτικες ψηφοι"ποοερχομενες απο ατομα τα οποια θεωρουν οτι το μειζον θεμα ειναι ο....Τσιπρας ! Επ'αυτου....ουδεν σχολιον.Ως ατομο που εχει περασει προ πολλου τα 60,αρα ανηκει σε παλια γενια,μεγαλωσα σε μια κοινωνια οπου οι ομοφυλοφιλοι "κρυβονταν".Για να μην βρεθουν στο κοινωνικο και επαγγελματικο περιθβριο,κυριως λογω χλευης,και οχιμονον.Οι -λιγοι-που το εδειχναν ανοιχτα ηταν,κατα κανονα,ατομα με τα οποια προσωπικα δεν ηθελα να εχω καμμια κοινωνικη,ποσο μαλλον φιλικη,σχεση.Υπο αυτες τις συνθηκες ,και με αυτες τις ανιληψεις,ανδρωθηκα κοινωνικα και επαγγελματικα.Οφειλω συνεπως να ομολογησω οτι η σημερινη κατασταση,και η κατασκευη και χρηση ορων οπως ο ΛΟΑΤΚΙ δεν με θελγει,για να το πω "κομψα".Στην πορεια του χρονου,ομως,οπως καθε ανθρωπος ο οποιος διαθετει μεσο,τουλαχιστον,I.Q.,συνελεγα εμπειριες και εκανα σκεψεις,καταληγοντας σε συμπερασματα.Ενα απο αυτα,το σημαντικοτερο ισως επι του θεματος,ηταν οτι οι "πολεμιοι"των ομοφυλοφιλων,ειτε αυτο το επρατταν ευθεως, ειτε πλαγιως,με σκωμματα ,ειρωνειες,και ολα τα σχετικα,ηταν, στην μεγαλη πλειονοτητα τους, ατομα με ιδιαιτερως αρνητικα χαρακτηριστικα.Ατομα τα οποια καθε εντιμος και αξιολογος ανθρωπος απεφευγε με καθε τροπο.Ο "ρατσισμος"ηταν ενα ,μονον,πιθανο χαρακτηριστικο τους.Η αμορφωσια,η ανοησια,η ανεντιμοτητα,η υστεροβουλια,η ελλειψη ευαισθησιας,η ροπη προς την διαφθορα και η πωρωση ηταν μερικα ακομη.Οι δυο ,λοιπον,σχετικες αποψεις τις οποιες διαμορφωσα στην πορεια του χρονου ηταν ,φαινομενικα,αντιρροπες.Αφένος δεν μου ηταν ευχαριστη η κοινωνικη η επαγγελματικη συναναστροφη με ομοφυλοφιλους,αφ'έτερου εκεινη με τους "πολεμιους"τους μου ηταν ακομη πιο δυσαρεστη.Ομως το θεμα της αναγνωρισης και στηριξης των δικαιωμαων ΟΛΩΝ των ανθρωπων δεν μπορει ποτε να ειναι προιον θυμικου η προσωπικων προτιμησεων.Εαν,φυσικα,καποιος ανηκει στην κατηγορια εκεινη των ανθρωπων που ο ορος"κοινωνικα δικαιωματα"του λεει κατι....Αυτα.
Δε σου άρεσε η συναναστροφή με ανοιχτά ομοφυλόφιλους. Φαντάζομαι περιπου τι τύπους ομοφυλόφιλων εννοείς, ιδίως τα παλαιότερα χρόνια. Ίσως να χεις και δίκιο, ας μην ξεχνάμε όμως τι τράβηξαν (και τι τραβάνε) αυτοί οι ιδιαίτεροι τύποι ομοφυλόφιλωνΑυτό που θέλω ειλικρινά να σε διαβεβαιώσω, και να μαθει όλη η κοινωνία, είναι ότι ερχεσαι καθημερινά σε επαφή με ομοφυλόφιλους, άντρες και γυναίκες, αλλά δεν το ξέρεις. Καποιοι μπορεί να είναι πολύ στενά σου πρόσωπα, και καποιους να τους συμπαθείς, χωρίς να ξερεις την αλήθεια γι αυτούς. Η ομοφυλιφιλία είναι ένα πολύ γενικότερο φαινόμενο απ αυτό που νομίζουμε και το ζητούμενο είναι να ζουν όλοι ανοιχτά χωρίς να ψεύδονται. Ανοιχτα δε σημαίνει ότι θα αλλάξουν χαρακτήρα ή συμπεριφορά, απλά θα γνωρίζεις ότι ερωτικά ελκονται απ το ίδιο φύλο. Όποιος λέει "δε συμπαθώ τους ομοφυλόφιλους" είναι σαν να λέει "δε συμπαθώ τους ανθρώπους με πράσινα μάτια". Είναι περιπου άτοπο.
Ε,οχι και να παρεξηγηθει αυτο το σχολιο μου,αγαπητε tktk ! Δεν θα το ηθελε αυτο ουτε Θεος,ουτε ανθρωπος,ομοφυλοφιλος η μη !Περασα πολλα χρονια αντιμετωπιζοντας την καχυποψια, την αντιδραση,ακομη και τα αρνητικα σχολια του-τοτε-"κοινωνικου περιγυρου"για τον ακριβως αντιθετο λογο απο αυτον που υποθετεις ! Διοτι δεν εγινε κατανοητο μαλλον το οτι αυτο στο οποιο αναφερεσαι ηταν "συμπερασματα"για εντελως προσωπικη χρηση,οχι τα λεγομενα και οι πραξεις μου ! Υποστηριξα,και στηριξα,παμπολλες φορες, ομοφυλοφιλους στο επαγγελματικο η κοινωνικο περιβαλλον μου,ακομη και σε περιπτωσεις που δεν το αξιζαν,διοτι προτεραιοτητα για μενα ειχε η αντιθεση μου στην "κοινωνικη αδικια"την οποια υφισταντο-τοτε.Το οτι οι επιλογες μου για συναψη φιλικων σχεσεων δεν ειχαν συχνα "κραυγαλεα"ομοφυλοφιλους στην "πρωτη γραμμη"αυτο δεν οφειλοταν σε καμμια εμπαθεια,αλλα σε πολυ συγκεκριμενους και απολυτα τεκμηριουμενους λογους,οι οποιοι ομως δεν ειναι της παρουσης.Δεν ειχαν,ομως, καμμια απολυτως σχεση με τις σεξουαλικες τους προτιμησεις,αυτες καθαυτες.Ειχαν σχεση με αλλα πραγματα.Οσο για τα υπολοιπα συμφωνω μαζι σου.Ακομη και με το παραδειγμα σου για τους....ανθρωπους με τα πρασινα ματια ! Διοτι ακομη και σε μια τετοια περιπτωση,εαν καποιος εχει αριθμητικα πολλα δειγματα συμπεριφορων οι οποιες δεν του ειναι αρεστες απο ανθρωπους με ...πρασινα ματια ,νομιζω οτι εχει καθε δικαιωμα να μην επιθυμει διακαως να συναπτει φιλικες σχεσεις μαζι τους.Αρκει βεβαια,να μην καταφερεται ποτε εναντιον τους,ειδικα δημοσια !Εν πασει περιπτωσει ειναι προφανες οτι δεν εγινε απολυτως κατανοητο αυτο το οποιο θελησα να πω.Ας το συνοψισουμε,λοιπον,τροποποιωντας καπως την αποδιδομενη στον Βολταιρο ρηση."Μπορει να διαφωνω με καποια πραγματα απο οσα λεγεις η πραττεις,αλλα θα υπερασπισθω με ολες μου τις δυναμεις το δικαιωμα σου να τα λεγεις και να τα πραττεις".