Απεργία την Πρωτομαγιά

Τσίπρας - Ολάντ: Επιβεβλημένη η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ως το τέλος του έτους

Τσίπρας - Ολάντ: Επιβεβλημένη η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ως το τέλος του έτους Facebook Twitter
Πηγή: twitter/@PrimeministerGR
0

Επιβεβλημένη η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο ως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και η λήψη μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους ως το τέλος του έτους, τόνισαν από κοινού Αλέξης Τσίπρας και Φρανσουά Ολαντ, στην 40λεπτη διμερή συνάντηση τους στο Άμπου Ντάμπι, στο περιθώριο διεθνούς Διάσκεψης της Unesco. 

Ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκε το ζήτημα της δεύτερης αξιολόγησης και του χρέους, καθώς επίσης και το θέμα των οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με χώρες του Περσικού Κόλπου, οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας και το Προσφυγικό, αλλά και οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.


Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, συζητήθηκε η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και, σε αυτό το πλαίσιο, τονίστηκε από κοινού ότι είναι επιβεβλημένη η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο ως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και η ληψη μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους ως το τέλος του έτους.


Παράλληλα, ο πρωθυπουργός και ο Γάλλος πρόεδρος συζήτησαν για την αναβάθμιση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας με χώρες του Περσικού Κόλπου. Επίσης, συζητήθηκαν οι σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας και τονίστηκε η σημασία συνέχισης της εφαρμογής της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας και της δράσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, καθώς και βελτίωσης του κλίματος.

Υπό το πρίσμα της επικείμενης επίσκεψης του προέδρου Ολάντ στην Κύπρο, καλωσορίστηκε η επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό και συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο ζήτημα. Υπογραμμίστηκε, στο πλαίσιο αυτό, η σημασία του Κυπριακού για τις σχέσεις ΕE- Τουρκίας. Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη να τερματιστεί η επιθετική ρητορική εκ μέρους της γείτονος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM