Υποσχέσεις Σαμαρά για «ανάκαμψη-ανακούφιση»

Υποσχέσεις Σαμαρά για «ανάκαμψη-ανακούφιση» Facebook Twitter
0

«Ανάκαμψη-ανακούφιση, επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής και δικαιοσύνη-ασφάλεια» είναι το τρίπτυχο των προτεραιοτήτων της ΝΔ, όπως το έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζοντας το οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ. στο  ΕΒΕΑ.

Από το βήμα του Επιμελητηρίου ο κ. Σαμαράς είπε ότι κεντρικός άξονας των προτάσεων του κόμματος του είναι οι θέσεις εργασίας. Αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη ανακούφισης των νοικοκυριών, των δανειοληπτών και του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, ώστε να επιτραπεί όπως είπε, στη χώρα να επιβιώσει και να αναπτυχθεί.

Μάλιστα ο κ. Σαμαράς έδωσε έμφαση στην αποκατάσταση των αδικιών που ήδη έγιναν, αλλά και στη λήψη μέτρων για την ασφάλεια του πολίτη «από την εγκληματικότητα που είναι ανεξέλεγκτη και τη μετανάστευση που διαλύει τον κοινωνικό ιστό».

 «Βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι των τελευταίων δεκαετιών. Οι προτεραιότητές μας είναι: Ανάκαμψη/Ανακούφιση. Επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής. Και τέλος Δικαιοσύνη και Ασφάλεια» ανέφερε. Επιτέθηκε και στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας μετξαύ άλλων: "Όσοι μιλάνε για μονομερή καταγγελία του Μνημονίου, μοιάζουν με παιδάκια που παίζουν με τα σπίρτα μέσα σε μπαρουταποθήκη".

Για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ο αρχηγός της Ν.Δ. είπε ότι ως τα μέσα της επόμενης χρονιάς, ένα χρόνο από σήμερα, μπορούν να έχουν δημιουργηθεί τουλάχιστον 150 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε, 18 μέτρα που θέτει η ΝΔ ως άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες μετά τις εκλογές:

1. Την αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα που ήταν το 2009.
2. Την επέκταση του επιδόματος ανεργίας κατά ένα χρόνο ακόμα, στα δύο χρόνια.
3. Έκτακτο επίδομα ανεργίας και για μη μισθωτούς.
4. Να ρυθμιστούν οι αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις των επομένων μηνών.
5. Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.
6. Μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση των εσόδων, σταδιακή άνοδος του αφορολόγητου ορίου από τις 5.000 σήμερα στις 8.000.
7. Αντικατάσταση του περιβόητου χαρατσιού από νέο διευρυμένο ΕΤΑΚ, πιο δίκαιο, πιο αναπτυξιακό και υποφερτό για όλους. 8. Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών.
9. Περικοπή 11,7 δισεκατομμυρίων δημοσίων δαπανών για 2012-13 - να επεκταθεί για δύο ακόμα χρόνια. Ως το 2016 τουλάχιστον.
10. Το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του δημοσίου να μην απολύεται αλλά να μπαίνει σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια τουλάχιστον.
11. Μέτρα για τους δανειολήπτες.
12. Αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία για όσους γράφτηκαν την τελευταία διετία
13. Εξασφαλίζουμε ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
14. Εφαρμογή του αναγκαίου και δίκαιου συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο, που θα απελευθερώσει και ρευστότητα για την αγορά
15. Άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου
16. Να προωθήσουμε αποφασιστικά τις αποκρατικοποιήσεις και πέρα από τις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης
17. Αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη. Ανακοπή της λαθρομετανάστευσης
18. Επίσπευση της ανακήρυξης ΑΟΖ ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τον υποθαλάσσιο ενεργειακό πλούτο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM