To "Xαμένο σήμα της Δημοκρατίας" κάνει πρεμιέρα σε Βέλγιο και Αυστρία

To "Xαμένο σήμα της Δημοκρατίας" κάνει πρεμιέρα σε Βέλγιο και Αυστρία Facebook Twitter
4
To "Xαμένο σήμα της Δημοκρατίας" κάνει πρεμιέρα σε Βέλγιο και Αυστρία Facebook Twitter

Η τηλεοπτική έκδοση του ντοκιμαντέρ διάρκειας 52 λεπτών, θα μεταδοθεί από τη δημόσια τηλεόραση του Βελγίου (RTBF) και από την δημόσια τηλεόραση της Αυστρίας (ORF) στις 11 το βράδυ (τοπική ώρα) στα Γαλλικά και τα Γερμανικά αντίστοιχα.

H ταινία που αναφέρεται στην υπόθεση του "ξαφνικού θανάτου" της ΕΡΤ του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας από την κυβέρνηση τον περασμένο Ιούνιο, αρχίζει τον ταξίδι της στον κόσμο, ταυτόχρονα με την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα.

Μέχρι αυτή τη στιγμή Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας έχει προγραμματιστεί να μεταδοθεί (εκτός απ' την Αυστρία και το Βέλγιο), στην Φινλανδία, την Αυστραλία, την Ελβετία, την Γαλλία, την Ιρλανδία, την Λετονία, την Δανία, και την Ισπανία.

Στην Ελλάδα η ταινία θα κάνει πρεμιέρα και θα προβληθεί σε κινηματογραφικές αίθουσες, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα, ενώ αργότερα θα είναι διαθέσιμη σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά) ως Video On Demand, Download to Own και DVD.

 Η Σύνοψη της ταινίας από τον ΕΞΑΝΤΑ του Γιώργου Αυγερόπουλου:

"Ήταν κάτι πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά!
Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν μια άνευ προηγουμένου πολιτική πράξη, που σόκαρε τους Έλληνες φέρνοντας στη μνήμη τους στιγμές από την σκοτεινή περίοδο της δικτατορίας
Πουθενά και ποτέ σε ευνομούμενες δημοκρατικές κοινωνίες, δε σίγησε η δημόσια ραδιοτηλεόραση μιας χώρας, και ειδικά με τέτοιον τρόπο ο οποίος χαρακτηρίστηκε "αυταρχικός" και "αντιδημοκρατικός".
Μέσα σε πέντε ώρες, το βράδυ της 11ης Ιουνίου του 2013, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατέβασε τους διακόπτες της ΕΡΤ, του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Ελλάδας, που λειτουργούσε αδιάλειπτα τα τελευταία 75 χρόνια.
Το τηλεοπτικό και το ραδιοφωνικό της σήμα κατέρρευσε, ρίχνοντας μαύρο στις οθόνες, και βόμβο στα FM.
Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν μια άνευ προηγουμένου πολιτική πράξη, που σόκαρε τους Έλληνες φέρνοντας στη μνήμη τους στιγμές από την σκοτεινή περίοδο της δικτατορίας. Προκάλεσε επίσης σφοδρή διεθνή κατακραυγή από όλο τον πλανήτη.
Γιατί η Δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ελλάδας έπρεπε να πεθάνει;"

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

YouTube: Τέλος η σελίδα «Trending» μετά από 10 χρόνια – Τι νέο έρχεται

TV & Media / YouTube: Τέλος η σελίδα «Trending» μετά από 10 χρόνια – Τι νέο έρχεται

Το YouTube διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να προτείνει προσωποποιημένα βίντεο στους χρήστες και να παρέχει στους δημιουργούς εργαλεία που τους βοηθούν να κατανοούν τι είναι δημοφιλές στο κοινό τους
LIFO NEWSROOM
Ο IShowSpeed κάνει live με τον Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια – Ξανά στην Αθήνα ο διάσημος YouTuber

TV & Media / Ο IShowSpeed κάνει live με τον Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια – Ξανά στην Αθήνα ο διάσημος YouTuber

Ζωντανά από την Αθήνα μεταδίδει αυτή την ώρα ο διάσημος Αμερικανός YouTuber IShowSpeed, παρέα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, σε ένα νέο IRL stream που έχει ήδη προκαλέσει φρενίτιδα στο διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM
Ο μισός πλανήτης βλέπει anime στο Netflix – Ανακοινώθηκε νέα μεγάλη λίστα τίτλων

TV & Media / Ο μισός πλανήτης βλέπει anime στο Netflix - Ανακοινώθηκε νέα μεγάλη λίστα τίτλων

Πάνω από 150 εκατομμύρια νοικοκυριά παρακολουθούν anime στην πλατφόρμα – Τριπλασιασμός θεάσεων τα τελευταία πέντε χρόνια, με κορυφαίους τίτλους όπως τα «Sakamoto Days», «Cyberpunk: Edgerunners 2» και «My Melody & Kuromi» να επανέρχονται
LIFO NEWSROOM
James Gunn: Ο Σούπερμαν είναι η ιστορία της Αμερικής, ένας μετανάστης που ήρθε από αλλού

TV & Media / James Gunn: Ο Σούπερμαν είναι η ιστορία της Αμερικής, ένας μετανάστης που ήρθε από αλλού

«Ναι, είναι πολιτική», τονίζει ο σκηνοθέτης αναλύοντας το όραμά του για τη νέα ταινία Σούπερμαν και συμπληρώνει: «Η βασική ανθρώπινη καλοσύνη είναι μια αξία και είναι κάτι που έχουμε χάσει»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Mε βάση των τίτλο του ντοκιμαντέρ, να υποθέσουμε ότι ο κύριος Αυγερόπουλος πιστεύει ότι η ΕΡΤ, πριν την διακοπή της λειτουργίας της, αποτελούσε τον ορισμό της "δημοκρατίας" στην Ελλάδα;