Η τηλεοπτική έκδοση του ντοκιμαντέρ διάρκειας 52 λεπτών, θα μεταδοθεί από τη δημόσια τηλεόραση του Βελγίου (RTBF) και από την δημόσια τηλεόραση της Αυστρίας (ORF) στις 11 το βράδυ (τοπική ώρα) στα Γαλλικά και τα Γερμανικά αντίστοιχα.

H ταινία που αναφέρεται στην υπόθεση του "ξαφνικού θανάτου" της ΕΡΤ του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας από την κυβέρνηση τον περασμένο Ιούνιο, αρχίζει τον ταξίδι της στον κόσμο, ταυτόχρονα με την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα.

Μέχρι αυτή τη στιγμή Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας έχει προγραμματιστεί να μεταδοθεί (εκτός απ' την Αυστρία και το Βέλγιο), στην Φινλανδία, την Αυστραλία, την Ελβετία, την Γαλλία, την Ιρλανδία, την Λετονία, την Δανία, και την Ισπανία.

Στην Ελλάδα η ταινία θα κάνει πρεμιέρα και θα προβληθεί σε κινηματογραφικές αίθουσες, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα, ενώ αργότερα θα είναι διαθέσιμη σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά) ως Video On Demand, Download to Own και DVD.

 

 

 Η Σύνοψη της ταινίας από τον ΕΞΑΝΤΑ του Γιώργου Αυγερόπουλου:

"Ήταν κάτι πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά!
Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν μια άνευ προηγουμένου πολιτική πράξη, που σόκαρε τους Έλληνες φέρνοντας στη μνήμη τους στιγμές από την σκοτεινή περίοδο της δικτατορίας
Πουθενά και ποτέ σε ευνομούμενες δημοκρατικές κοινωνίες, δε σίγησε η δημόσια ραδιοτηλεόραση μιας χώρας, και ειδικά με τέτοιον τρόπο ο οποίος χαρακτηρίστηκε "αυταρχικός" και "αντιδημοκρατικός".
Μέσα σε πέντε ώρες, το βράδυ της 11ης Ιουνίου του 2013, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατέβασε τους διακόπτες της ΕΡΤ, του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Ελλάδας, που λειτουργούσε αδιάλειπτα τα τελευταία 75 χρόνια.
Το τηλεοπτικό και το ραδιοφωνικό της σήμα κατέρρευσε, ρίχνοντας μαύρο στις οθόνες, και βόμβο στα FM.
Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν μια άνευ προηγουμένου πολιτική πράξη, που σόκαρε τους Έλληνες φέρνοντας στη μνήμη τους στιγμές από την σκοτεινή περίοδο της δικτατορίας. Προκάλεσε επίσης σφοδρή διεθνή κατακραυγή από όλο τον πλανήτη.
Γιατί η Δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ελλάδας έπρεπε να πεθάνει;"

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr