Ο Μάιλο Γιαννόπουλος παραιτήθηκε από τη θέση του ως αρχισυντάκτης στην ιστοσελίδα Breitbart, στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για την παιδοφιλία.

 

Ο ίδιος ανακοίνωσε την παραίτησή του την Τρίτη το βράδυ με μια δήλωση.

 

«Το Breitbart News στάθηκε δίπλα μου όταν οι άλλοι υπέκυψαν. Μου επέτρεψε να μεταφέρω τις συντηρητικές και ελευθεριακές ιδέες μου σε κοινότητες που δεν θα μπορούσαν ποτέ να τις έχουν ακούσει. Υπήρξε ένας σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία μου. Είμαι ευγνώμων για την ελευθερία που είχα και τις φιλίες που έκανα εκεί», ανέφερε.

 

«Θα ήταν λάθος να επιτρέψω στην κακή επιλογή των λέξεων μου να υποβαθμίσει τη σημαντική δουλειά των συναδέλφων μου και σήμερα παραιτούμαι. Η απόφαση αυτή είναι μόνο δική μου», διευκρίνισε.

 

Η παραίτηση - για κάποιους αναμενόμενη-  έρχεται λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό πως αρκετοί υπάλληλοι και δημοσιογράφοι της ιστοσελίδας απείλησαν πρώτοι με μαζικές παραιτήσεις και ζήτησαν την απόλυσή του.

 

H θύελλα αντιδράσεων στον απόηχο των προκλητικών δηλώσεών του ξεκίνησε μέσα στο Σαββατοκύριακο. Η αποκάλυψη ενός ηχητικού ντοκουμέντου στο οποίο ο Γιαννόπουλος εμφανίζεται να επιδοκιμάζει τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ανδρών και αγοριών ηλικίας μόλις 13ετών, απορρίπτοντας  τη σοβαρότητα της παιδοφιλίας, προκάλεσε οργή ακόμη και σε αυτούς που παραδοσιακά στήριζαν τις ακραίες θέσεις του.

 

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως οι δηλώσεις του απομονώθηκαν και παρερμηνεύθηκαν, αλλά δεν κατάφερε να κατευνάσει τις αντιδράσεις.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr