Ο Μάιλο Γιαννόπουλος παραιτήθηκε από το Breitbart μετά τις αντιδράσεις για τα σχόλια που έκανε περί παιδοφιλίας

Ο Μάιλο Γιαννόπουλος παραιτήθηκε από το Breitbart μετά τις αντιδράσεις για τα σχόλια που έκανε περί παιδοφιλίας Facebook Twitter
6

 

Ο Μάιλο Γιαννόπουλος παραιτήθηκε από τη θέση του ως αρχισυντάκτης στην ιστοσελίδα Breitbart, στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για την παιδοφιλία.

Ο ίδιος ανακοίνωσε την παραίτησή του την Τρίτη το βράδυ με μια δήλωση.

«Το Breitbart News στάθηκε δίπλα μου όταν οι άλλοι υπέκυψαν. Μου επέτρεψε να μεταφέρω τις συντηρητικές και ελευθεριακές ιδέες μου σε κοινότητες που δεν θα μπορούσαν ποτέ να τις έχουν ακούσει. Υπήρξε ένας σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία μου. Είμαι ευγνώμων για την ελευθερία που είχα και τις φιλίες που έκανα εκεί», ανέφερε.

«Θα ήταν λάθος να επιτρέψω στην κακή επιλογή των λέξεων μου να υποβαθμίσει τη σημαντική δουλειά των συναδέλφων μου και σήμερα παραιτούμαι. Η απόφαση αυτή είναι μόνο δική μου», διευκρίνισε.

Η παραίτηση - για κάποιους αναμενόμενη-  έρχεται λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό πως αρκετοί υπάλληλοι και δημοσιογράφοι της ιστοσελίδας απείλησαν πρώτοι με μαζικές παραιτήσεις και ζήτησαν την απόλυσή του.

H θύελλα αντιδράσεων στον απόηχο των προκλητικών δηλώσεών του ξεκίνησε μέσα στο Σαββατοκύριακο. Η αποκάλυψη ενός ηχητικού ντοκουμέντου στο οποίο ο Γιαννόπουλος εμφανίζεται να επιδοκιμάζει τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ανδρών και αγοριών ηλικίας μόλις 13ετών, απορρίπτοντας  τη σοβαρότητα της παιδοφιλίας, προκάλεσε οργή ακόμη και σε αυτούς που παραδοσιακά στήριζαν τις ακραίες θέσεις του.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως οι δηλώσεις του απομονώθηκαν και παρερμηνεύθηκαν, αλλά δεν κατάφερε να κατευνάσει τις αντιδράσεις.

TV & Media
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Και πολύ άργησε. Καιρός να βγαίνουν όλα αυτά τα αποκρουστικά άτομα από κάθε είδους έντυπη και δημόσια εμφάνιση. Στο "καλό" να πάει. Το ότι είναι θύμα κακοποίησης προφανώς δεν του άφησε καμία ντροπή να μιλάει για άλλους με τέτοιο χυδαίο τρόπο...
Ένας ομοφυλόφιλος που εκφράζεται εχθρικά εναντίον της γκέυ κοινότητας, φασισταριό αν και γόνος μεταναστών με αυντηρητικές ιδέες υπέρ της παιδοφιλίας...Καλά, αυτόν τον έχει βαρέσει ο μεταμοντερνισμός στο δόξα πατρί και του έχει αλλάξει τα πετρέλαια. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί συνεχίζει να παίρνει βήμα, γιατί προβάλλεται συνέχεια και γιατί του δίνεται η ευκαιρία να σχηματίσει την εντύπωση ότι μπορεί να αναστατώσει τον πλανήτη η ανοησία του... ειλικρινά, αυτό δεν το καταλαβαίνω...
Δυστυχώς έχει βήμα και, δυστυχώς ξανά, θα συνεχίζει να έχει βήμα, γιατί πλασάρει εαυτόν ως εναλλακτική (;;;) δεξιά με lifestyle αποχρώσεις. Τα μέσα ενημέρωσης ψοφάνε για κάτι τέτοιες, εντελώς επιφανειακές και δήθεν, περσόνες, οπότε το προμόσιον πάει σύννεφο. Το θέμα για μένα είναι ότι, τρίτη φορά δυστυχώς, έχει κοινό.