Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, τόνισε πως το τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, ενώ έκανε λόγο για μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης, προσθέτοντας μάλιστα ότι κάποιοι έδωσαν σκληρή μάχη για να μην πληρώσουν οι επιχειρηματίες, αλλά δεν το πέτυχαν.

 

Αναφερόμενος στο θέμα της Digea, ο υπουργός Υποδομών έδωσε συνέχεια στις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, διευκρινίζοντας ότι τα κανάλια που δεν θα πάρουν άδεια πανελλαδικής εμβέλειας θα σταματήσουν να εκπέμπουν μέσω Digea εντός 90 ημερών.

 

Στη συνέχεια, ο κ. Σπίρτζης εξήγησε ότι σε περίπτωση που η Digea δεν συμμορφωθεί με τη νομοθεσία, τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας υποχρεούνται να πράξουν το καθήκον τους.

 

Ο υπουργός υποστήριξε επίσης ότι οι εργαζόμενοι στον χώρο των ΜΜΕ δεν θα μείνουν άνεργοι, αφού οι νέοι ιδιοκτήτες καναλιών θα απορροφήσουν το προσωπικό, καθώς ο νόμος προβλέπει ελάχιστο αριθμό εργαζόμενων για κάθε σταθμό. Τέλος, αναφερόμενος στα περιφερειακά κανάλια, εξήγησε ότι θα συνεχίσουν να εκπέμπουν μέχρι να γίνει διαγωνισμός.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr