ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τα τσιγάρα με γεύση μέντα είναι πιο επικίνδυνα

Τα τσιγάρα με γεύση μέντα είναι πιο επικίνδυνα Facebook Twitter
0

Η αμερικανική υπηρεσία ελέγχου τροφίμων και φαρμάκων (FDA) εξέδωσε έρευνα στην οποία συμπεραίνει ότι τα τσιγάρα με γεύση μέντας κάνουν πιο εύκολη την αρχή του συστηματικού καπνίσματος και πιο δύσκολη την διακοπή.

Η έρευνα έλαβε υπόψη της βιβλιογραφία δεκαετιών και, όπως γράφει το business insider, συμπέρανε: "[...] επαρκή δεδομένα δείχνουν ότι η χρήση της μέντας συνδέεται πιθανότατα με την εισαγωγή στο κάπνισμα νέων και ενηλίκων. Επίσης, τα δεδομένα υποδεικνύουν ότι η μέντα στα τσιγάρα συνδέεται με μεγαλύτερο εθισμό. Οι καπνιστές τσιγάρων με μέντα δείχνουν σημάδια μεγαλύτερης εξάρτησης στη νικοτίνη και είναι πολύ λιγότερο πιθανόν να σταματήσουν το κάπνισμα".

Όλες οι άλλες γεύσεις στα τσιγάρα έχουν απαγορευθεί στις ΗΠΑ και πολύ πιθανόν η FDA να απαγορεύσει ή να τοποθετήσει όριο στο ποσοστό της μέντας στα τσιγάρα.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ