Σνακ από έντομα και σκουλήκια στα ράφια των ισπανικών σούπερ μάρκετ

Σνακ από έντομα και σκουλήκια στα ράφια των ισπανικών σούπερ μάρκετ Facebook Twitter
0

Συσκευασμένα σκουλήκια και γρύλους ξεκίνησε να πουλά στην Ισπανία, ως σνακ, η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour.

Σκουλήκια buffalo με τσίλι και μπάρες ενέργειας από σοκολάτα υγείας, σύκα και σκόνη από τριζόνια, είναι μόνο μερικές από τις «λιχουδιές» που έχουν ανέβει στα ράφια των 300 και πλέον καταστημάτων.

Άλλες συσκευασίες περιέχουν ακόμα πιο ιδιαίτερες γεύσεις όπως γρύλους με σως μπάρμπεκιου και καπνιστά κρεμμύδια καθώς και ζυμαρικά με γκρανόλα και σκουλήκια.


«Η ιδέα είναι να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας καινοτόμα προϊόντα, παρέχοντας βιώσιμες εναλλακτικές επιλογές που βοηθούν στη διατήρηση της ισορροπίας, με σεβασμό στο περιβάλλον», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους τα Carrefour.


Η αλυσίδα υπογραμμίζει πως οι τροφές αυτές παράγονται αποκλειστικά σε ευρωπαϊκό έδαφος και ικανοποιούν τα υψηλότερα κριτήρια ποιοτικού ελέγχου, καθώς περιλαμβάνουν συστατικά από φιλικές προς το περιβάλλον καλλιέργειες.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα είδη πρωτεΐνης, τα φαγώσιμα έντομα έχουν απειροελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα στην ατμόσφαιρα, με 99% χαμηλότερους άμεσους και έμμεσους ρύπους, συγκριτικά με τις φάρμες ζώων.


Τα νέα σνακ δεν είναι διόλου φτηνά, όπως ίσως περιμέναν αρκετοί και, αν ποτέ βρεθείτε στην Ισπανία, θα πρέπει να πληρώσετε 7 ευρώ για μία συσκευασία τραγανών γρύλων των 14 γραμμαρίων.

Για την ώρα οι τιμές κιλού των εντόμων είναι πραγματικά απαγορευτικές πάντως, με τα τριζόνια να αγγίζουν τα 500 ευρώ το κιλό.

Οι λόγοι για αυτό είναι κυρίως διατροφικοί αφού, όπως υποστηρίζει η αλυσίδα, τα έντομα είναι εξαιρετική πηγή λίπους, βιταμίνης B και αμινοξέων.


Η συσκευασία αυτών των αμφιλεγόμενων, για την ευρωπαϊκή γευστική παλέτα, εδεσμάτων είναι επίσης οικολογική αφού τα βρώσιμα έντομα πακετάρονται σε ανακυκλωμένο χαρτί.

Με πληροφορίες από Guardian

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ