Τελικά τις πλαστικές επεμβάσεις προκειμένου να μοιάσουν σε διάσημους δεν αγαπούν μόνο οι γυναίκες αλλά πλέον και οι άντρες, που «συρρέουν» στους πλαστικούς για να αυξήσουν τα χείλη τους και να φτιάξουν «macho» στόμα, όπως προστάζει η νέα τάση. 

 

Παρόλο που στην συντριπτική τους πλειονότητα οι γυναίκες είναι εκείνες που προβαίνουν σε αισθητικές επεμβάσεις στα χείλη τους ώστε να αποκτήσουν το στόμα, για παράδειγμα, της Αντζελίνα Τζολί, τελευταία έχει παρατηρηθεί ραγδαία αύξηση και στο ποσοστό των ανδρών που κάνουν πλαστική για να μοιάσουν με διάσημους, όπως ο Μπραντ Πιτ, ο Τσάνινγκ Τέιτουμ και ο Χάρι Στάιλς. 

 

Το 2016 ο αριθμός των αντρών που έκαναν κάποια πλαστική εγχείρηση αυξήθηκε κατά 3% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, ενώ από το 2005 μέχρι σήμερα έχει αυξηθεί κατά 28%. Η επέμβαση που έχει την μεγαλύτερη απήχηση στους άντρες, είναι τα επιθέματα στα χείλη, η οποία κι έχει σημειώσει άνοδο κατά 74% (!) στο διάστημα 2015-2016. 

 

 

 

Σύμφωνα με τον Dr Rian Maercks, πλαστικό χειρουργό στο Μαϊάμι της Φλόριντα, οι άντρες επιλέγουν την συγκεκριμένη επέμβαση σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν ένα πιο «πεταχτό» κάτω χείλος (λεπτότερο από το πάνω) και ένα φυσικό μειδίαμα. Ο ίδιος εξηγεί, πως η νέα τάση οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στην «ναρκισσιστική κουλτούρα των selfie». «Τα social media, τα dating apps, η κουλτούρα των selfie, όλα αυτά έχουν παίξει τεράστιο ρόλο. Ακόμη και οι πολιτικοί μας ενσαρκώνουν και γιορτάζουν τον ναρκισσισμό- ποτέ άλλοτε δεν μας έχουν ενθαρρύνει περισσότερο να αναλύουμε σε τέτοιο βαθμό τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας», λέει.

 

Ο ηθοποιός ο Τσάνινγκ Τέιτουμ.
Ο ηθοποιός ο Τσάνινγκ Τέιτουμ.

 

Όπως διευκρινίζει ο Dr Rian Maercks, μέσα σε λίγους μήνες τα «menjections», όπως αποκαλούνται να επιθέματα που βάζουν στα χείλη τους οι άντρες, έχουν γίνει η δημοφιλέστερη επέμβαση στις κλινικές πλαστικής χειρουργικής, αφού παλαιότερα το ζητούσαν ελάχιστοι άντρες και σήμερα ο αριθμός έχει φτάσει τους πέντε ημερησίως. «Πολλοί άντρες έχουν ταυτίσει τα χείλη με μια γενικότερη αίσθηση εξουσίας και αυτοπεποίθησης. Μετά την επέμβαση, όλοι αναφέρουν δραστική αλλαγή στην αυτοπεποίθησή τους», σχολιάζει. 

 

Η επέμβαση, που περιλαμβάνει μια μικρή διόρθωση στο κάτω μέρος της μύτης και αύξηση του κάτω χείλους, κοστίζει περίπου 4.000 δολάρια.