Επιστήμονες της NASA αποκάλυψαν πως έχοντας φυτά μέσα στο σπίτι μας μπορούμε πρακτικά να αποφύγουμε τις ασθένειες, καθώς υποστηρίζουν πως συγκεκριμένα είδη είναι σε θέση να καταπολεμήσουν την αϋπνία, να μειώσουν το στρες και να βελτιώσουν την γενικότερη υγεία του οργανισμού. 

 

Ομάδα ερευνητών από την NASA και το American College συνεργάστηκε με τα Elle Décor και The Joy of Plants για να βρουν ποια ακριβώς φυτά εσωτερικού χώρου είναι τα καταλληλότερα για τον συγκεκριμένο σκοπό και μπορούν να αλλάξουν δραστικά τον ανθρώπινο τρόπο ζωής. 

 

Το πρώτο είναι ο «φοίνικας αρέκα», που θεωρείται ιδανικό για οποιονδήποτε είναι επιρρεπής σε κρυολογήματα και ιγμορίτιδα καθώς απελευθερώνει υγρασία και διευκολύνει την αναπνοή, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αντίστοιχα οφέλη έχουν η αλόη και ο κισσός, που επίσης έχουν την ικανότητα να καθαρίζουν τον αέρα.

 


Ο φοίνικας φέρεται να καταπολεμά χημικές ουσίες όπως το βενζόλιο και η φορμαλδεΰδη, ενώ τα άλλα δύο διαπιστώθηκε πως εξαφανίζουν με εντυπωσιακό τρόπο το 78% της μούχλας του αέρα σε μόλις 12 ώρες, σύμφωνα με το American College of Allergy, Asthma & Immunology.

 

Obsessed with my matte black planter + stand from @objectmodern ••• I'm definitely going to get more of their planters for other plants around my home 🌿🌱🍃 I want one in every corner! Btw: this is an Areca Palm. Does anyone have plant care tips towards this plant? --------------------------------------------------- Estoy completamente obsesionada con mi plantador (tasa) negro mate + soporte de @objectmodern ••• Definitivamente voy a conseguir más de estos plantadores para otras plantas que tengo en mi casa 🌿🌱🍃 Quiero uno en cada esquina! Por cierto... esta es mi Palma #ArecaPalm si tienen algún consejo de cuidado para esta planta por favor dejen su comentario abajo! 🌱GRACIAS!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alba Ramos (@sunkissalba) στις


Στη λίστα της NASA με τα 50 φυτά που καθαρίζουν τον αέρα βρίσκεται επίσης η «φτέρη της Βοστώνης», ο φίκος μπέντζαμιν και η ραφίς. 

 


Εναλλακτικά συνίσταται το σπαθίφυλλο, που βελτιώνει την ποιότητα του αέρα κατά 6% και απορροφά μούχλα μέσω των φύλλων του. 

 

So delicate #peacelily #plants #flowers #flowermacro #white #mindfulness

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michelle Carlos (@misheru_does) στις

 

#ngleren #mutfakkeyfi #aloevera 🍃🌿☘️🌱🍀

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Neriman Gül Eren (@nerimangleren) στις