Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δωρίζει δυο ελικόπτερα στον στόλο του ΕΚΑΒ

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενισχύει τον στόλο του ΕΚΑΒ με δυο ελικόπτερα Facebook Twitter
0

Σε δωρεά δυο ελικοπτέρων Augusta Westland 109 Trekker προχώρησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ.

Η δωρεά αξίας 10,1 εκατ. ευρώ, εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας του ΙΣΝ για την Υγεία, συνολικού ύψους 438 εκατ. ευρώ με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΕΚΑΒ.

«Η πρόσβαση στην υγεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη, όπου και αν βρίσκεται. Η άμεση υγειονομική περίθαλψη δεν θα πρέπει να βασίζεται στο ποιος είναι ή πού ζει κανείς στη χώρα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος. 

Τα ελικόπτερα Augusta Westland 109 Trekker της εταιρείας Leonardo, είναι η μετεξέλιξη των προηγούμενων ελικοπτέρων A109 E Power που χρησιμοποιούσε στο παρελθόν το ΕΚΑΒ.

Τα νέα ελικόπτερα είναι κατά 1,50 μέτρα μακρύτερα του προηγούμενου μοντέλου, διαθέτουν τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό αεροναυτιλίας, ενώ παρέχουν τη δυνατότητα αεροδιακομιδής ενός ασθενούς στις συνθήκες εκείνες που ορίζουν τα παγκόσμια υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μεταξύ άλλων, προσφέρουν τη βέλτιστη είσοδο και έξοδο ασθενών και τραυματιών, ενώ διαθέτουν θερμοκοιτίδα για τη διακομιδή νεογνών και θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Θα τεθούν προς χρήση μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, μόλις ολοκληρωθούν, μεταξύ άλλων, επιμέρους παραμετροποιήσεις στον εξοπλισμό των ελικοπτέρων και ολοκληρωθούν τα απαραίτητα προγράμματα εκπαιδεύσεων στο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ