Ειδομένη: 500 πρόσφυγες αποφασισμένοι να περάσουν μόνοι τους τα σύνορα

Ειδομένη: 500 πρόσφυγες αποφασισμένοι να περάσουν μόνοι τους τα σύνορα Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
1

Σύμφωνα με την απεσταλμένη του ΑΠΕ - ΜΠΕ, Σοφία Παπαδοπούλου, μία ομάδα 500 περίπου ανθρώπων που έφυγαν νωρίτερα από την Ειδομένη συνεχίζουν την απέλπιδα προσπάθεια να περάσουν από κάποιο αφύλαχτο σημείο της ουδέτερης ζώνης Ελλάδας- ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για  ανθρώπους που έφυγαν από τον καταυλισμό, φορτωμένοι με τα υπάρχοντά τους, αποφασισμένοι να βρουν κάποιο τρόπο για να εισέλθουν στη γειτονική χώρα.

Οι πρόσφυγες μπήκαν στο χωριό της Ειδομένης και συνέχισαν να περπατούν από αγροτικούς δρόμους, φτάνοντας μέχρι το χωριό Χαμηλό, απ΄ όπου συνεχίζουν την πορεία τους. Βρίσκονται δε, υπό τη διακριτική παρακολούθηση της αστυνομίας, άνδρες της οποίας τους ενημερώνουν ότι ακόμα κι αν περάσουν στην ΠΓΔΜ, θα συλληφθούν από τις αρχές της γειτονικής χώρας.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Δεν υπάρχει σύνορο,καιρός,θεός ή νόμος να σταματήσει τον απελπισμένο!Κάποτε θα περάσουν. Αν όχι σήμερα, αύριο. Αν όχι αύριο, κάποια στιγμή..θα περάσουν ή θα πεθάνουν προσπαθώντας. Η λύση είναι μία κ αποτελεί μονόδρομο. Να σταματήσει ο πόλεμος! Μέχρι τότε αυτοί οι άνθρωποι θα προσπαθούν το αυτονόητο που προστάζει το ένστικτο της επιβίωσης.