Έφυγε από τη ζωή, μετά από μακρά μάχη με την επάρατη νόσο, ο πολυβραβευμένος σκιτσογράφος Γιάννης Καλαϊτζής σε ηλικία 71 ετών.

 

Ο Γιάννης Καλαϊτζής ο οποίος είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην Κοκκινιά έγινε αρκετά γνωστός μέσα από τις πολιτικές γελοιογραφίες του. Ήταν ένας από τους κύριους συντελεστές του περιοδικού «Γαλέρα» μέχρι το 2010 που σταμάτησε να εκδίδεται. «Το να επιδοθώ στην πολιτική σάτιρα ήταν αυτονόητο. Ήμασταν αριστεροί, το κράτος μάς έκανε και ρατσιστές» έλεγε για τον εαυτό του.

 

 

 

 

 

Ο Γιάννης Καλαϊτζής είχε συνεργαστεί με έντυπα όπως«Πανπουδαστική», «Δρόμοι της Ειρήνης», «Αυγή» , «Αντί», «Ελευθεροτυπία», «Σχολιαστής», «Ντέφι», «Βαβέλ», «ΔΗΩ», «Γαλέρα», «Εφημερίδα των Συντακτών». Το 1976 σχεδίασε τα σκηνικά και τα κοστούμια για την ταινία του Παντελή Βούλγαρη Happy Day. Ήταν μέλος της λέσχης γελοιογράφων της ΕΣΗΕΑ και είχε εκλεγεί σε συνέδρια της ΠΟΕΣΥ.


Υπήρξε ένας από τους κύριους συντελεστές του περιοδικού «Γαλέρα», του οποίου υπήρξε διευθυντής μέχρι το 2010 όταν και έκλεισε, ενώ τον τελευταίο καιρό συνεργαζόταν με την «Εφημερίδα των Συντακτών».

 

 

 

 

 

 

 

  

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr