Δύσκολες στιγμές πέρασε στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς το βράδυ της Παρασκευής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Παραστατίδης, σε σύσκεψη με θέμα τη διαφύλαξη του επιδόματος παραμεθόριων περιοχών που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Σύμφωνα με το eidisis.gr, την ώρα της σύσκεψης την οποία είχε συγκαλέσει η ΑΔΕΔΥ, εισέβαλε ομάδα αγροτών από το μπλόκο του Κιλκίς, γύρω στα 50 άτομα, φωνάζοντας το σύνθημα «αγρότη πολέμα, δε θα σου μείνει αίμα» και απαίτησε από τους βουλευτές να πάρουν θέση για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, λέγοντας “όχι”.


Η ένταση επικράτησε όταν ο δήμαρχος Κιλκίς ανεβαίνοντας στο βήμα χτύπησε το χέρι λέγοντας ότι οι αγώνες πρέπει να είναι σκληροί, για να σχολιάσει δυνατά ο κ. Παραστατίδης: «Ήρεμα, ήρεμα…». Στη συνέχεια σηκώθηκε όρθιος για να απευθυνθεί στους αγρότες που άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν ενώ είχε και έντονο διάλογο με τον αγρότη και πρώην δήμαρχο Γαλλικού Θανάση Ρωσσόπουλο, με τον τελευταίο να του λέει: «Όχι μαγκιές σε μένα, όχι μαγκιές…».


Ομάδα αγροτών κινήθηκε κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ενώ παρενέβησαν ψυχραιμότεροι που τον απομάκρυναν. Όταν τα πνεύματα ηρέμησαν ο κ. Παραστατίδης ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει, αλλά τον διέκοπταν συνεχώς οι αγρότες ζητώντας του να απαντήσει αν θα πεί “ναι” ή “όχι” στο νομοσχέδιο.


Ο κ. Παραστατίδης δεν απάντησε για το τι θα πράξει, επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση και πως αν αποφασίσει να μην ψηφίσει, τότε προηγουμένως θα παραιτηθεί από βουλευτής και θα παραδώσει την έδρα του.


Στο τέλος ζήτησε να αποχωρήσει γιατί, όπως είπε, ήταν επί δύο ημέρες αδιάθετος. Όταν δε είπε ότι θα επισκεφθεί και το μπλόκο των αγροτών έλαβε την απάντηση: «Να μην έρθεις…»!

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr