Πώς υποδέχονται οι ακούραστοι εθελοντές τους πρόσφυγες στη Λέσβο

Πώς υποδέχονται οι ακούραστοι εθελοντές τους πρόσφυγες στη Λέσβο Facebook Twitter
2

Άνθρωποι που έχουν αφιερωθεί στην προσπάθεια να απαλύνουν τον πόνο των ανθρώπων που υποφέρουν και να σώσουν ζωές, οι εθελοντές στις βόρειες ακτές της Λέσβου περιμένουν μέρα-νύχτα τους πρόσφυγες που φτάνουν στο νησί κατά χιλιάδες.

Το video που ανέβασαν στο σάιτ τους οι New York Times, δείχνει μία από τις πολλές καθημερινές προσπάθειες που ακούραστα καταβάλλουν. Στην αρχή κάνουν νόημα από την ακτή στους ανθρώπους που βρίσκονται στο φουσκωτό για να καταλάβουν πού πρέπει να αποβιβαστούν και να αποφύγουν δύσβατα σημεία με βράχια. Στη συνέχεια τρέχουν να βοηθήσουν βγάζοντας τα παιδιά από τη λέμβο και δίνοντας τις πρώτες βοήθειες.

Και όταν οι πρόσφυγες θα είναι ασφαλείς πια στην ακτή ελέγχουν για την υγεία των παιδιών και μοιράζουν τρόφιμα και παιχνίδια. Κάποια παιδιά πετροβολούν με μανία τη θάλασσα που έγινε τάφος για πολλούς και κάποια άλλα επιτέλους χαμογελάνε.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
ωραία και χαρούμενα που φαίνονται ολα αυτα.. μα μόνο που τις περισσότερες τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα... ναι είναι ελπιδοφόρο που πολλά παιδάκια καταφέρνουν και γελούν ..αλλά είναι τόσο άθλια η εικόνα των παιδιών που σπαράζουν στα κλάματα καθώς βγαίνουν απο τις βάρκες και ψάχνουν τις μανάδες τους..η εικόνα των ανθρώπων που κλαίνε και φιλούν τα χώμα καθώς κατάφεραν να φτάσουν σώοι σε μια θάλασσα με 5-6 μποφορ .. ας μην καθησυχαζόμαστε λοιπόν με τέτοιου είδους βίντεο .
Πόσο πολύ ντρέπομαι που διάβασα ένα άρθρο, συγκινήθηκα και τώρα θα πάω να συνεχίσω την άνετη ζωούλα μου. Πόσο πολύ ντρέπομαι που δεν είμαι εκεί να τους κρατήσω τα χέρια να βγουν από τη βάρκα.