Απεργία την Πρωτομαγιά

Παρέμβαση εισαγγελέα για τοξικά υλικά της «Ελληνικός Χρυσός»

Παρέμβαση εισαγγελέα για τοξικά υλικά της «Ελληνικός Χρυσός» Facebook Twitter
3

 

Παρέμβαση εισαγγελέα για τοξικά υλικά της «Ελληνικός Χρυσός» Facebook Twitter

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν οι νέες καταγγελίες για παράνομη μεταφορά, αποθήκευση σε εταιρία χωρίς άδεια και διακίνηση από το λιμάνι της πόλης, επικίνδυνων τοξικών, τα οποία προέρχονται από τις εγκαταστάσεις της "Ελληνικός Χρυσός" στην Ολυμπιάδα και το Στρατώνι Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, πρόκειται για ιδιαίτερα τοξικά συμπυκνώματα αρσενοπυρίτη που εμπεριέχουν χρυσό και στέλνονται στην Κίνα για να αποσπαστεί το πολύτιμο μέταλλο. Μάλιστα, οι καταγγέλλοντες υποστηρίζουν, σύμφωνα με το aggelioforos.gr, ότι αυτά δηλώνονται ως απλά συμπυκνώματα σιδηροπυρίτη (αδρανη), προκειμένου οι εταιρίες "Ελληνικός Χρυσός" και "Eldorado Gold" να μην καταβάλλουν τους απαιτούμενους φόρους στο δημόσιο.

Να σημειωθεί ότι η μονάδα της "Ελληνικός Χρυσός" στη Βιομηχανική Περιοχή της Θεσσαλονίκης, στην οποία αποθηκεύονται τα φορτία, δεν έχει άδεια λειτουργίας και έχει κινηθεί ήδη η διαδικασία σφράγισης της.

Εκπρόσωπος της εταιρίας, δήλωσε από την πλευρά του ότι "η μεταφορά του υλικού γίνεται σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλών μεταφορών σε κλειστού τύπου εμπορευματοκιβώτια".

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξαν δύο ατυχήματα. Η διαφυγή του υλικού από φορτηγό στη Ρεντίνα τον προηγούμενο μήνα, και η άρνηση καπετάνιου στο λιμάνι Θεσσαλονίκης να φορτωθούν στο πλοίο του κοντέινερ με συμπυκνώματα, μετά από διαρροή σε ένα από αυτά.

Η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" δημοσιεύει και το έγγραφο μεταφοράς των υλικών
.

3

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Κοίτα τώρα πόσα σκάνδαλα σε 2 γραμμές κειμένου.Ελλειπέίς υποδομές, ασφάλεια, μόλυνση, απόκρυψη, ψευδής δήλωση, αποφυγή φόρωνΠοιός Μουρούτης σχολιαστής θα σπεύσει να μιλήσει γι ανάπτυξη;Ποιοί είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες;Ακουσον άκουσον, ούτε τους νόμιμους φόρους δεν θέλουν να πληρώσουν οι επενδυταράδες ...
Αλλά κατά τ' άλλα προσπαθούν να μας πείσουν πως η διαφύλαξη του περιβάλλοντος είναι προτεραιότητα τουςΦαντάσου να κατασκευαστεί και το ανοιχτό ορυχείο και ν' ανεβεί μερικές τάξεις μεγέθους η παραγωγή τι έχει να γίνει.