Ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή στο Athens Pride Week 2021

Ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή στο Athens Pride Week 2021 Facebook Twitter
Ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή στο φετινό Athens Pride Week σε άτομα και ομάδες που εκπροσωπούν διάφορα είδη τέχνης. Eurokinissi
0

Άτομα και ομάδες που εκπροσωπούν διάφορα είδη τέχνης καλούνται να καταθέσουν τις ιδέες τους για συμμετοχή στο Athens Pride Week 2021 «γιατί τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι κάτι που μας αφορά όλες, όλους και όλα».

«Ως Athens Pride θεωρούμε ότι η τέχνη είναι το μέσο για να επικοινωνήσουμε με έναν άμεσο και γλαφυρό τρόπο τα θέματα που μας απασχολούν. Ελπίζουμε ότι η συμμετοχή ανθρώπων από διάφορες οπτικές της Τέχνης θα μεταφέρει, με έναν δημιουργικό τρόπο, το μήνυμα και την αποστολή μας σε κάθε γωνιά της Ελληνικής κοινωνίας και θα κάνει τις φωνές μας να ακουστούν», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

To Athens Pride αποτελεί το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Ορατότητας της LGBTQI+ κοινότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με σκοπό να προωθήσει και να εξελίξει τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματα της κοινότητας στην ελληνική κοινωνία, αυξάνοντας την ορατότητα τους μέσω της διοργάνωσης του ετήσιου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας.

Το Athens Pride Week διοργανώνεται την εβδομάδα πριν τη μεγάλη πορεία στην καρδιά της Αθήνας και εκεί μέσα από πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και αθλητικές εκδηλώσεις, φορείς, μεμονωμένα άτομα και συλλογικότητες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναδείξουν, να εκφράσουν και να συζητήσουν δημόσια, θέματα που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την LGBTQI+ κοινότητα.

Από το 2016 μέχρι σήμερα, έχουν διοργανωθεί πάνω από 200 ανεξάρτητες εκδηλώσεις από άτομα, οργανώσεις, συλλογικότητες και πολιτιστικούς φορείς, όπως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το Animasyros, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το Φεστιβάλ Αθηνών κ.α.

Για την κατάρτιση και διαμόρφωση του προγράμματος του φετινού Athens Pride Week το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας – Athens Pride καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως την Πέμπτη 01 Απριλίου 2021, προκειμένου να προκύψουν οι δράσεις που θα αποτελέσουν το πρόγραμμα εκδηλώσεων του. Οι προτεινόμενες παραγωγές πρέπει να αντανακλούν τη θεματική ταυτότητα του Φεστιβάλ και τις αξίες που το διέπουν.

Ημερομηνία διεξαγωγής Athens Pride Week 2021: 4-11.06.2021

Καταληκτική Ημερομηνία: 1η Απριλίου 2021

Πατήστε εδώ για περισσότερες Πληροφορίες και Υποβολή Αιτήσεων

*Η διοργάνωση του Φεστιβάλ δεσμεύεται για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα είναι σε ισχύ τον Ιούνιο του 2021, καθώς και την εναρμόνιση με τις οδηγίες από τους αρμόδιους φορείς για τη διασφάλιση της υγείας όλων των εμπλεκόμενων ατόμων.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM