O ΕΟΦ προειδοποιεί: Μην αγοράζετε αυτές τις κάψουλες για αδυνάτισμα

O ΕΟΦ προειδοποιεί: Μην αγοράζετε αυτές τις κάψουλες για αδυνάτισμα Facebook Twitter
0

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, σε συνέχεια του δελτίου Τύπου που είχε αναρτηθεί στις 17/8/2020 στην ιστοσελίδα του για το προϊόν My Lisaa Mixed Herbal Tea, κατόπιν νεώτερης ενημέρωσης των Γερμανικών Αρχών, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος My Lisaa κάψουλες.

Το προϊόν αυτό είναι τούρκικης προέλευσης, προωθείται για το αδυνάτισμα και σύμφωνα με τα εργαστηριακά αποτελέσματα των γερμανικών αρχών βρέθηκε να περιέχει την φαρμακευτική δραστική ουσία σιβουτραμίνη, η οποία δεν αναγράφεται στην επισήμανση του προϊόντος.


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΟΦ, η σιβουτραμίνη είναι μία δραστική ουσία η οποία αποσύρθηκε από το 2010 από την αγορά για λόγους ασφάλειας, καθώς η κατανάλωσή της συνδέθηκε με σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες.


Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Ε.Ο.Φ.


Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας Ε.Ο.Φ. από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Με πηγή: ΕΟΦ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM