Νέες αποκαλύψεις για τον «ψευτογιατρό»: Κατηγορείται για 12 θάνατους

Νέες αποκαλύψεις για τον «ψευτογιατρό»: Κατηγορείται για 12 θάνατους Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Συνολικά 12 περιπτώσεις θανάτων ασθενών με βαριά νοσήματα που εμπιστεύτηκαν τον εμφανιζόμενο ως «διακεκριμένο γιατρό» αποδίδονται στον 47χρονο. 

Ο «ψευτογιατρός», ο οποίος υποσχόταν πως θα σώσει ασθενείς με σοβαρά νοσήματα, χρησιμοποιώντας δήθεν φάρμακα, βότανα, έλαια και αυστηρή διατροφή ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία για τη συμπληρωματική απολογία του για τις 28 Ιανουαρίου. 

Ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση καταλογίζει στον 47χρονο κατηγορούμενο ευθύνες για επιπλέον θανάτους ασθενών μετά από στοιχεία που συνέλεξε η ανάκριση. Συγκεκριμένα, βάσει της συμπληρωματικής κατηγορίας που αποδόθηκε στον αποκαλούμενο «ψευτογιατρό», οι συνολικοί θάνατοι που αποδίδονται στη δράση του φθάνουν τους 12, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπος και με 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας ασθενών που εμπιστεύθηκαν τις μεθόδους του, λαμβάνοντας βότανα και έλαια αντί της κανονικής θεραπείας που τους είχαν υποδείξει οι γιατροί.

Ποιοι εμπλέκονται στην υπόθεση

Στην υπόθεση πλέον συγκατηγορούμενοι του 47χρονου είναι ένας κύκλος προσώπων που φέρονται να συνεργάστηκαν με τον «ψευτογιατρό» στις απατηλές ενέργειές του. Συνολικά 16 πρόσωπα έχουν τεθεί στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών, μεταξύ των οποίων και ένας πρώην υπουργός, γιατρός, που φέρεται να έχει καταγγελθεί από θύμα του 47χρονου. Ο ίδιος ο πρώην υπουργός αρνείται κάθε εμπλοκή του στη δράση του «ψευτογιατρού» και έχει προαναγγείλει την προσφυγή του στην Δικαιοσύνη. Στον κύκλο των ποινικά ελεγχόμενων για την υπόθεση, περιλαμβάνονται γιατροί, νοσηλευτές αλλά και μία μοναχή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM