Το ωράριο της Κυριακής για σούπερ μάρκετ και καταστήματα - Κλειστά σήμερα

Το ωράριο της Κυριακής για σούπερ μάρκετ και καταστήματα - Κλειστά σήμερα Facebook Twitter
Φωτογραφία: Eurokinissi
0

Σούπερ μάρκετ και καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, Σάββατο, 2 Ιανουαρίου.

Οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους την Κυριακή 3 Ιανουαρίου καθώς τόσο τα σούπερ μάρκετ όσο και τα καταστήματα τροφίμων θα είναι ανοιχτά, και το λιανεμπόριο έχει τη δυνατότητα ανοίγματος, με προαιρετικό ωράριο. Για την πραγματοποίηση των αγορών οι καταναλωτές θα στέλνουν sms με τον αριθμό 2 στο 13033. Φαρμακεία και συνεργεία αυτοκινήτων θα παραμείνουν κλειστά.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων μπορούν να ανοίξουν παρά το lockdown με ωράριο λειτουργίας από τις 7:00 έως 21:00 την Κυριακή 3 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά η ΚΥΑ:

- Δυνατότητα λειτουργίας 3 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας 7:00 έως 21.00 καταστήματα τροφίμων, εξαιρουμένων των φαρμακείων και συνεργείων αυτοκινήτων.

- Τέσσερα (4) άτομα έως 100 τ.μ. και ένα (1) άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.


- Απόσταση ενάμισι 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.


- Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.


- Ωράριο λειτουργίας έως τις 21:00, με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00.


Προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων με click away την Κυριακή


Όσον αφορά το λιανεμπόριο, τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα λειτουργίας με click away την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό ωράριο από τις 7:00 έως τις 21:00.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM