ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: Η ΕΛ.ΑΣ ταυτοποίησε 8 άτομα

Επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: Η ΕΛ.ΑΣ ταυτοποίησε 8 άτομα Facebook Twitter
0

Εξιχνιάζεται η υπόθεση επίθεσης σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη. 

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε ταυτοποιήθηκαν 8 άτομα. Οι κουκουλοφόροι είχαν επιτεθεί προσωπικά στον πρύτανη, μέσα στο γραφείο του, περνώντας μία ταμπέλα στον λαιμό του και ανεβάζοντας τη φωτογραφία σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου στο Διαδίκτυο.

Τα πρόσωπα που ταυτοποιήθηκαν  κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας, δια παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης, για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρησιμευόντων στο κοινό όφελος από κοινού.

Η προκαταρκτική εξέταση υποβλήθηκε στην Εισαγγελία και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Ο κ. Μπουραντώνης είχε καταθέσει στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, περιγράφοντας την ακινητοποίησή του και τις κινήσεις των δραστών, που τραβούσαν φωτογραφίες, κρεμώντας στον λαιμό του μια ταμπέλα με σύνθημα υπέρ των καταλήψεων. Οι κουκουλουφόροι προκάλεσαν εκτός των άλλων και εκτεταμένες υλικές ζημιές.

«Όταν είδα τη συγκεκριμένη ταμπέλα πάνω στο γραφείο μου κατάλαβα τι είχε συμβεί», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς. 

Ανέβαιναν ένας - ένας

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι περίπου 15 δράστες φαίνεται πως ξεκίνησαν την επίθεσή τους έχοντας ως «ορμητήριο» το «Στέκι της ΑΣΟΕΕ», που βρίσκεται σε δύο δωμάτια, στο υπόγειο του πανεπιστημίου. Τα συγκεκριμένα δωμάτια είχαν εκκενωθεί, στο παρελθόν, από την Αστυνομία.

Οι δράστες φαίνεται πως ανέβηκαν ένας - ένας και προσέγγισαν το γραφείο του πρύτανη από διαφορετικές κατευθύνσεις. Τουλάχιστον έξι από αυτούς εισέβαλαν στον γραφείο του και οι υπόλοιποι παρέμειναν έξω από την πόρτα.

Δύο εξ αυτών ακινητοποίησαν τον αιφνιδιασμένο πρύτανη και άλλοι κρέμασαν στο λαιμό του την ταμπέλα που έγραφε «αλληλεγγύη στις καταλήψεις». Ένας τράβηξε τη φωτογραφία που αργότερα αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η αστυνομία έψαχνε για πιθανούς υπόπτους ανάμεσα σε σεσημασμένους για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων μετά την εκκένωση της κατάληψης Βανκούβερ, στις οδούς Μαυροματαίων και Αντωνιάδου.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ