Μέχρι τον Ιούνιο του 2021 εκτιμoύν οι ιθύνοντες του υπουργείου Υγείας ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός του πληθυσμού για την πανδημία.

 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο γ.γ της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο «θα έχουμε πετύχει τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού».

 

«Το εμβόλιο είναι ασφαλές, σώζει ζωές, είναι το σημαντικότερο όπλο για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα» σημείωσε καλώντας παράλληλα, τους πολίτες να εγγραφούν στο σύστημα άυλης συνταγογράφησης, από όπου και θα υπάρξει ειδοποίηση για τον εμβολιασμό.

 

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα, είπε ότι ότι όταν κάποιο εμβόλιο λάβει την απαραίτητη έγκριση, μετά από δύο ημέρες θα βρίσκεται στη χώρα.

 

Ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα τα πρώτα ψυγεία για την αποθήκευση και τη συντήρησή τους ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έρθουν και τα υπόλοιπα, όπως διευκρίνισε.

 

Ο εμβολιασμός θα γίνει ακόμα και σε κατοίκους των πιο απομακρυσμένων περιοχών της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας, σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

 

Ερωτώμενος, δε, για την περίπτωση της Βρετανίας, ξεκαθάρισε ότι ακολουθεί διαφορετική διαδικασία από εκείνη του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων.

 

«Η ΕΕ θα εξασφαλίσει όλες τις δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην υπάρχει κανένα ερωτηματικό» κατέληξε ο κ. Θεμιστοκλέους.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr