Κρήτη: «Ποτάμια» οι δρόμοι - Πλημμύρησαν σπίτια, ακινητοποιήθηκαν αυτοκίνητα

Κρήτη: «Ποτάμια» οι δρόμοι - Πλημμύρησαν σπίτια, ακινητοποιήθηκαν αυτοκίνητα Facebook Twitter
Κρήτη: Ποτάμια οι δρόμοι - Πλημμύρησαν σπίτια, ακινητοποιήθηκαν αυτοκίνητα (neakriti)
0

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η καταρρακτώδης βροχή που έπεσε στο Οροπέδιο Λασιθίου και σε περιοχές του Καστελίου Πεδιάδος στην Κρήτη, με αποτέλεσμα να πλημμυρήσουν σπίτια και δρόμοι.

Στο Οροπέδιο οι δρόμοι έγιναν ποτάμια και η μετάβαση των παραγωγών στις καλλιέργειες τους που έχουν σε μεγάλο βαθμό μετατραπεί σε λίμνες, είναι πάρα πολύ δύσκολη έως αδύνατη.

Όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, κ. Γιάννης Στεφανάκης μέσα σε ελάχιστες ώρες το Οροπέδιο «πνίγηκε».

Λόγω της καταρρακτώδους βροχής, υπήρξαν κατολισθήσεις με αποτέλεσμα ο δρόμος από Κράσι προς Οροπέδιο να κλείσει και να παραμείνουν ακινητοποιημένα οχήματα.

«Ανησυχία υπάρχει και για μια ετοιμόγεννη γυναίκα στο χωριό Λαγού, καθώς αν χρειαστεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να γεννήσει, αυτή τη στιγμή δεν καθίσταται δυνατό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Στεφανάκης υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι μέχρι στιγμής η γυναικά παραμένει στο σπίτι της, χωρίς να συντρέχει λόγος για άμεση μετακίνηση.

Στο σημείο βρίσκεται δύναμη της αστυνομίας αλλά και μηχανήματα του δήμου αλλά και πυροσβεστικά οχήματα από Οροπέδιο και Άγιο Νικόλαο.

Τεράστιες ποσότητες νερού έπεσαν με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το δυτικό μέρος του κάμπου του Οροπεδίου Λασιθίου. Σπίτια πλημμύρισαν στο Κάτω Μετόχι ενώ ζημιές σε σπίτια προκλήθηκαν και στα χωριά Λαγού, Πινακιανό, Τζερμιάδιο, Μαρκακέτο .

Yπήρξε σύσταση να αποφεύγεται h μετακίνηση προς το Οροπέδιο, ενώ μηχανήματα του Δήμου από τα ξημερώματα βρίσκονται επί ποδός για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να σποκαταστήσουν τις ζημιές.

Έντονη ήταν η βροχόπτωση και σε περιοχές του Καστελίου Πεδιάδος. Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, επί ώρες μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας, δουλεύουν πυρετωδώς.

Κρήτη: «Ποτάμια» οι δρόμοι - Πλημμύρησαν σπίτια, ακινητοποιήθηκαν αυτοκίνητα Facebook Twitter
Ποτάμια οι δρόμοι

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. οι βόρειοι άνεμοι και οι βροχοπτώσεις στην Κρήτη θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας.

Οι βροχοπτώσεις αυτές οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στους ενισχυμένους βόρειους ανέμους, οι οποίοι μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες υγρασίας προς τις ακτές και στα ορεινά της Κρήτης. Εκεί αναγκάζονται να ανυψωθούν και να συμπυκνωθούν, δημιουργώντας νεφώσεις, που προκαλούν βροχοπτώσεις.

Ο ίδιος μηχανισμός προκαλεί βροχοπτώσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως στην Εύβοια, στην Ανατολική Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα. Λόγω του συγκεκριμένου μηχανισμού, τα φαινόμενα στην Κρήτη αναμένεται να συνεχιστούν, σύμφωνα με το meteo, όσο διατηρούνται οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.

Κρήτη: «Ποτάμια» οι δρόμοι - Πλημμύρησαν σπίτια, ακινητοποιήθηκαν αυτοκίνητα Facebook Twitter
Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σε Οροπέδιο Λασιθίου και Καστέλι Πεδιάδος στην Κρήτη
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM