e-κεραίες: Μια εφαρμογή για τις μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην Ελλάδα

e-κεραίες: Μια εφαρμογή για τις μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην Ελλάδα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μια εφαρμογή, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τις μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε κεραίες στη χώρα μας δημιούργησε η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Στην εφαρμογή «e-κεραίες» ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έχουν γίνει σε σταθμούς κεραιών. Ενεργοποιώντας τη δυνατότητα εύρεσης τοποθεσίας στη συσκευή, ο χρήστης βλέπει τις μετρήσεις στις κεραίες γύρω από το σημείο όπου βρίσκεται.

Επίσης, μπορεί να δει μετρήσεις για άλλη περιοχή της επιλογής του, κάνοντας κλικ σε οποιοδήποτε σημείο του χάρτη ή συμπληρώνοντας στη φόρμα αναζήτησης την περιφέρεια, την περιφερειακή ενότητα και τον δήμο ή τον ταχυδρομικό κωδικό της περιοχής που τον ενδιαφέρει.

View this post on Instagram

e-κεραίες: κάνω κλικ στις μετρήσεις! Τα αποτελέσματα χιλιάδων μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων τώρα και στην οθόνη του κινητού μας! Μπορώ να δω τις μετρήσεις που έχουν γίνει σε κεραίες στη γειτονιά μου ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της χώρας. Πώς; • ενεργοποιώ την υπηρεσία τοποθεσίας στη συσκευή μου και βλέπω αποτελέσματα μετρήσεων σε κεραίες γύρω από το σημείο όπου βρίσκομαι • μετακινώ την πινέζα σε οποιοδήποτε σημείο στον χάρτη ή συμπληρώνω στη φόρμα αναζήτησης την Περιφέρεια, την Περιφερειακή ενότητα και τον Δήμο ή τον ταχυδρομικό κωδικό της περιοχής που με ενδιαφέρει και βλέπω αποτελέσματα μετρήσεων στην περιοχή της επιλογής μου Κι αν θέλω να ξεχωρίσω την αλήθεια από τους μύθους που κυκλοφορούν, θα βρω στην εφαρμογή σύντομα άρθρα για τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Η νέα εφαρμογή της ΕΕΑΕ ‘e-κεραίες’ για άμεση πρόσβαση από το κινητό ή το tablet σε μετρήσεις κεραιών είναι διαθέσιμη σε Google Play & App Store. 📲 App… και έμαθες για την ακτινοβολία! www.ekeraies.gr #ekeraies #eeae #aktinovolia

A post shared by EEAE (@eeaegr) on


Η εφαρμογή, που είναι δωρεάν διαθέσιμη σε iOS και σε Android περιλαμβάνει μετρήσεις από το 2008 έως σήμερα και ανανεώνεται συστηματικά με την καταχώριση κάθε νέας μέτρησης. Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σε διαγράμματα, σε σύγκριση με τα ισχύοντα όρια ασφαλούς έκθεσης. Φωτογραφικό υλικό, σημεία μετρήσεων και ειδικότερες πληροφορίες για κάθε κεραία είναι επίσης διαθέσιμα στους χρήστες.

Επιπλέον, μέσω επεξηγηματικών άρθρων, οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να ενημερωθούν για τις κεραίες, τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία και την έκθεση σε αυτά, να έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων, μέσω του οποίου παρουσιάζονται σε πραγματικό χρόνο (on-line) τα επίπεδα της ακτινοβολίας σε όλη τη χώρα, καθώς επίσης να υποβάλλουν στην ΕΕΑΕ οποιοδήποτε ερώτημα σχετικά με την εφαρμογή ή τις μετρήσεις.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ