Γώγος: Η πίεση στην Αττική είναι οι διασωληνωμένοι και οι ΜΕΘ

Γώγος: Η πίεση στην Αττική είναι οι διασωληνωμένοι και οι ΜΕΘ Facebook Twitter
0

Για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα και την κατάσταση στις ΜΕΘ μίλησε στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής Παθολογίας του Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος.

Αυτή την στιγμή όπως είπε είμαστε «σε επίπεδο χαμηλού συναγερμού», ωστόσο τόνισε ότι το θέμα είναι ότι περισσότεροι έχουν ανάγκη για νοσηλεία.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο αυτή την στιγμή «η πίεση είναι στους διασωληνωμένους και στις ΜΕΘ» και υπογράμμισε ότι «η κατάσταση είναι επιβαρυμένη στην Αττική», καθώς «υπάρχει χαμηλή διαθεσιμότητα», ωστόσο στην υπόλοιπη Ελλάδα όπως είπε η εικόνα είμαι καλύτερη.

Παράλληλα, σημείωσε πως αρκετά φάρμακα πλέον βοηθούν τους ασθενείς και όπως ανέφερε ο κ. Γώγος προστίθενται και νέα εργαλεία στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Τέλος, υπογράμμισε ότι «το κρίσιμο σημείο είναι να έχουμε τα διπλάσια από τα σημερινά κρούσματα ή πάνω από 1000 κάθε ημέρα». Αυτή την στιγμή σύμφωνα με τον κ. Γώγο η κατάσταση είναι σε σχετικά καλό επίπεδο, ενώ παρότρυνε τον κόσμο να εμβολιαστεί για την γρίπη.

Τα στοιχεία

Για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, οι διασωληνωμένοι χθες έφτασαν τους 100, γεγονός που αυξάνει την πίεση στο σύστημα υγείας. Την ίδια ώρα, η Αττική συνεχίζει να καταγράφει υψηλό αριθμό κρουσμάτων καθημερινά. Μόνο την τελευταία εβδομάδα, οι νέες μολύνσεις που έχουν εντοπιστεί ξεπερνούν τις 1.200.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στις ΜΕΘ, χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι 100 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Το τελευταίο δίμηνο, ο αριθμός αυτός ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία.

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι ο Αύγουστος ξεκίνησε με 10 ασθενείς διασωληνωμένους στις ΜΕΘ. Ακολούθησε ανοδική τάση και ο μήνας εκείνος έκλεισε με 36 ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Τον Σεπτέμβριο, το πρώτο μισό του μήνα οι διασωληνωμένοι καθημερινά ήταν περίπου 40, ενώ από τις 15 Σεπτεμβρίου και μετά ξεπέρασαν τους 60 και έφτασαν έως τους και τους 79. Η κατάσταση χειροτέρεψε αυτό τον μήνα όμως. Ο Οκτώβριο ξεκίνησε με 89 διασωληνωμένους ασθενείς και στις τρεις τελευταίες εκθέσεις του ΕΟΔΥ ο αριθμός αυξάνεται καθημερινά, με 91, 98 και χθες 100 διασωληνωμένους. Από τις 272 μονάδες εντατικής θεραπείας για κορωνοϊό, οι 111 είναι καλυμμένες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΣΚΑΪ.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM