Σεισμός

Πεντάγωνο: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας

Πεντάγωνο: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας Facebook Twitter
Πεντάγωνο: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας (Eurokinissi/αρχείο)
0

Μετά από τρεις σχεδόν ώρες, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Πεντάγωνο η συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας υπό τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, «ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας (Σ.ΑΜ.) υπό την προεδρία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου, το οποίο συνήλθε απόψε, Τρίτη 11 Αυγούστου 2020.

Αντικείμενο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Άμυνας ήταν η αποτίμηση της κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή και ο συνολικός επιχειρησιακός σχεδιασμός.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

Παρέστη επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου.».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis άλλαξε πορεία απόψε και κινείται πλέον με κατεύθυνση νοτιοανατολική, ευρισκόμενο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μέχρις ώρας.

Το «Oruc Reis» συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού και οι κινήσεις τους παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ωστόσο δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ενδείξεις που να παραπέμπουν σε ευρύτερη αποκλιμάκωση.

Το Oruc Reis κινείτο το πρωί στα 52 ναυτικά μίλια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας έχοντας απλώσει μεν τα καλώδιά του χωρίς όμως να προχωρεί σε έρευνα, εμποδιζόμενο από τον θόρυβο που προκαλούν οι πολλές ναυτικές μονάδες στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή η τουρκική πλευρά συνεχίζει τις απόπειρες προπαγάνδας, καθώς με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Άμυνας εμφανίζει το ερευνητικό εν πλω, με το εξής μήνυμα: «Εμπνευσμένο από την ένδοξη ιστορία μας, την αγάπη, την εμπιστοσύνη και τις προσευχές του ευγενούς έθνους μας, είμαστε ικανοί και αποφασισμένοι να προστατεύουμε όλα τα δικαιώματα και τα συμφέροντα στη Γαλάζια Πατρίδα μας».

Ελλάδα
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM